Власники собак у Рівному тепер можуть спокійно робити покупки, доки їхній чотирилапий друг сидітиме у буді біля торгового закладу. Нещодавно у Рівному з'явились такі собі парковки для песиків. Автор ініціативи розповів журналістам Rivne1.tv, як виникла ідея та перші результати її запровадження у місті.

Ідея створити парковки для собак у Олександра Онищука виникла не просто так. Перш за все, це була власна потреба:

- Гуляючи зі своїм псом інколи виникає потреба забігти в магазин купити чогось до дому. Постійно стикаюся з проблемою, де залишити друга, поки я буду в магазині. Так і виникла ідея спорудити спеціальні "парковки" для собак.

Для початку Олександр "зазирнув" у мережу Інтернет. І побачив, що ідея, насправді, не нова. Аналогічні "парковки" вже використовують у Німеччині. Втім, прочитавши відгуки користувачів, він звернув увагу на недоліки, які виправив разом з друзями під час роботи над конструкцією:

- Зокрема, ми додали дах, дуже міцний та надійний, продумали оригінальне кріплення, завдяки якому собаку не вкрадуть! Та багато інших деталей!

Дві парковки для собак ініціатори подарували одному з торгових центрів у Рівному. Вже під час встановлення, зявились і перші клієнти. Рівняни таку ініціативу оцінили позитивно. Хоча, як розповів Олександр, не минув і тиждень як вже хтось поцупив карабін (насправді, деталь можна купити гривень за 10 на будь-якому базарі). Тим не менш, є і хороші новини - проектом зацікавились не лише у Рівному та області, а і за кордоном. Власники одного з магазинів у Польщі попросили представити проект парковок для собак.

pic

pic

pic

pic