Міністерство фінансів відібрало 24 опорні школи для «пілотного» проекту.

За ініціативи попереднього Міністра фінансів п. Наталії Яресько, даний проект був започаткований Міністерством фінансів України спільно з Міністерством освіти і науки та став можливий завдяки підтримці групи донорів, серед яких - Уряд США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанія "Майкрософт Україна", яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних навчальних закладів. Метою проекту є покращення якості освіти дітей, які проживають й навчаються в селах та селищах, і підвищення ефективності використання державних коштів, що виділяються на фінансування освіти.

В рамках Проекту було відібрано по одній школі у кожній області, що отримає кошти на розвиток матеріально-технічної бази. Зазначена школа зможе отримати ресурси на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп’ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей з сільської місцевості.

Відбір проводився незалежними представниками Проекту за участі міжнародних донорів, фонду Western NIS Enterprise Fund та Агенства США з Міжнародного Розвитку (USAID). Перевага надавалася школам, які, в рамках оптимізації, буде укрупнено за рахунок малоформатних шкіл. Таким чином, учні з сільської місцевості отримають можливість здобути якісну середню освіту, що стане базою для подальшого навчання і кар’єрного росту.

1 вересня 2016 року оновлені навчальні заклади радо вітатимуть своїх школярів.

На Рівне нщині для пілотного проекту відібрали Мирогощанську ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Перелік відібраних опорних шкіл станом на 21.04.2016 р.

pic