Один із найсуворіших постів для українців підходить до свого завершення. З понеділка розпочинається останній тиждень посту перед Великоднем. Його називають білим або чистим. Втім, цього тижня християнам дотримуватися посту потрібно так само суворо, як і на першому. Більше про те, чим важливі заключні дні посту - далі у сюжеті.

Заключний тиждень посту перед Великоднем є також немало значимим для рівнян. Найсуворішим днем цього тижня вважається – четвер, який ще називають чистим, світлим, великим або ж страсним. Отець Микола наголошує: піст, він не лише тілесний, а й духовний.

Однак, дотримуватися посту гастроентерологи радять далеко не всім. Пояснюють це тим, що мовляв, не кожен організм зможе тривалий період часу залишатися від потрібних білків, вуглеводів та вітамінів, які містять заборонені продукти харчування.

У період великого посту шеф-кухарі радять замість жирної їжі вживати гриби та баклажани.

Кухарі свою чергу переконані: утриматися від ситної їжі в період посту ніяк не зашкодить здоров'ю. Навпаки - це хороший спосіб очистити не лише організм, а й душу. Більше - про приготування цікавих та водночас вишуканих пісних страв, дивіться у програмі Кулінарний туризм. Новий випуск програми шукайте на сайті Rivne 1.tv.