21 квітня о 20:01 в чергову службу Головного управління ДСНС у Рівненській області надійшло повідомлення про пожежу в квартирі 3-поверхового житлового будинку, що в смт. Рокитне, по вулиці Горького.

Рівне нська область: вогнеборці під час ліквідації пожежі в квартирі, врятували господаря оселі та його дружину

На лінію «101» телефонували сусіди, які повідомили, що з вхідних дверей квартири на першому поверсі виходить дим.

За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул 10-ї державної пожежно-рятувальної частини.

На місці події з’ясувалось, що пожежа виникла в середині квартири, а також зі слів сусідів стало відомо, що в середині помешкання можуть знаходитися господарі.

Так, як вхідні двері оселі були зачинені, рятувальники застосовуючи драбину відразу потрапили до квартири через вікно балкону.

В одній із кімнат задимленої оселі, на ліжку бійці Служби порятунку виявили напівпритомних 63-річного господаря будинку та його 66-річну дружину. Не гаючи часу рятувальники швидко вивели чоловіка та жінку на свіже повітря, та передали до рук працівників швидкої допомоги. Одночасно з тим друге відділення бійців ДСНС за допомогою водяного ствола ліквідували загоряння ліжка та речей домашнього вжитку в кімнаті квартири.

О 20:07 пожежу було локалізовано, а о 20:20 повністю ліквідовано, чим вдалося запобігти розповсюдження вогню на всю площу квартири, а найголовніше врятувати життя господарів оселі.

Внаслідок загоряння вогнем пошкоджено ліжко та речі домашнього вжитку в кімнаті квартири.

Обставини виникнення пожежі, її причину та обсяги збитків наразі з’ясовують фахівці.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликають громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Рівне нській області