Вже вкотре у Рівному проходить Всеукраїнська акція з безпеки життєдіяльності. Мета якої наочно ознайомити студентів з роботою рятувальних служб Рівного. Долучилися до кампанії і експерти вибухотехнічного сектору ГУНП.

Формування безпечної поведінки в умовах сьогодення - надійний превентивний захід в боротьбі зі зростаючою загрозою нещасних випадків від випадкової зброї. З таким меседжем, 21 квітня у стінах Національного університету водного господарства та природокористування виступали експерти-вибухотехніки. З їхніх слів небезпека може критися у будь-яких звичних для нас місцях: зелених насадженнях, нежилих будинках та покинутих автомобілях. Важливо в таких місцях помічати предмети, котрі не вписуються та виглядають дивними. Бомбою може виявитися дитяча іграшка, побутова техніка, або навіть звичайна книга. Такі речі слід оминати та сповіщати про знахідку до поліції.

Та сьогодні студенти мали змогу не тільки почути, а й побачити та потримати у руках речі, які у військовому житті несуть загрозу для життя. Чимало інтересу викликали міни та артилерійські снаряди часів Другої світової війни, які рівняни не рідко знаходять у своїх городах.

Рятувальники наголошують, що виявивши такий предмет ні в якому разі не потрібно намагатися його підняти, розібрати абищо. Це завжди загрожує Вашому життю. У таких випадках слід відійти на безпечну відстань та негайно сповістити поліцію.

Повідомляє відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області

pic

pic

pic