Поліцейські та спецпідрозділи за координації спеціально створеного оперативного штабу продовжують відпрацьовувати поліські райони. Так, за добу правоохоронці виявили два факти зберігання бурштину старателями у північних районах Рівненщини.

20 квітня на відрізку автодороги Володимирець-Антонівка правоохоронці зупинили автомобіль «Volkswagen Transporter», у салоні якого знаходились шестеро чоловіків. Усі вони жителі Володимирецького району. При поверхневому огляді в рюкзаку було виявлено бурштин-сирець.

Крім того, поліцейські виявили «сонячне каміння» в автомобілі "Citroen jumpy", який зупинили на Дубровиччині. Кількість вилученого каміння в обох випадках є незначною.

За кожним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 198 Кримінального кодексу України (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом). Санкція статті передбачає покарання у виді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області