Як оновити інтер'єр з найменшими витратами? Один з кращих способів перетворення простору - фарбування стін! Це недорого, практично і модно, але як зробити все правильно? Ми склали власну пам'ятку для тих, хто планує освіжити свій інтер'єр!

1. Розрахунок площі та вартості

Щоб правильно розрахувати потрібну кількість фарби, необхідно заміряти поверхню стін. Зазвичай 15-ти літрів вистачає на 60-80 квадратних метрів площі. Прийшовши в магазин не складно помітити, що є фарби, які разюче відрізняються за ціною. Весь секрет у тому, що дешеві варіанти, як правило, не миються і можуть коштувати до 7-ми разів дешевше, ніж миючі аналоги. Що стосується самого типу матеріалу, то фахівці радять зупинятися на акрилових фарбах, які швидко сохнуть, відмінно виглядають і майже не мають запаху.

pic

2. Інструменти для роботи

Щоб нічого не забути в будівельному магазині, потрібно заздалегідь скласти список матеріалів, які можуть знадобитися при роботі. Наприклад, крім фарби необхідні:

• будівельна плівка, щоб застеляти підлогу;
• будівельний скотч, щоб захистити від фарби розетки і вимикачі;
• широкий валик для фарбування стелі;
• невелика кисть для фарбування важкодоступних місць і кутів;
• широка кисть для нанесення грунтовки;
• валик середніх розмірів для фарбування стін або спеціальний розпилювач;
• ємність для розведення фарби;
• шпатель і шпаклівка для усунення недосконалостей на стінах;
• ганчірки, рукавички, респіратори.

Здається, що список не малий і зовсім не бюджетний, але насправді, всі ці інструменти коштують недорого і обійдуться разом з фарбою набагато вигідніше, ніж самі середні за ціною шпалери.

pic

3. Підготовка поверхонь

Перед тим, як приступати до фарбування потрібно позбутися старих шпалер або фарби, згладити нерівності за допомогою шпаклівки, і покрити ґрунтовкою. Потім знадобиться вимити підлогу, щоб у приміщенні не було пилу, який легко піднімається, і може прилипати до пофарбованої стіни. Крім цього, потрібно простежити, щоб пилу не було і на самих стінах. Для цього краще пройтися по ним чистою вологою ганчіркою без ворсу, після чого дати їм висохнути.

pic

4. Фарбування стелі

Насамперед, фарбування потрібно починати саме зі стелі, щоб потім не бруднити фарбою або побілкою стіни. Але до цього потрібно добре підготувати поверхню стелі і стін, як це описано пунктом вище. Фарбувати стелю необхідно віджатий валиком, щоб з нього не капала фарба, але і щоб він не був напівсухим. Наносити бажано кілька невеликих шарів, ніж один товстий. Фарбувати потрібно починаючи від країв стін, і рухаючись до середини стелі. Особливу увагу варто приділити переходу від стелі до стін.

pic

5. Технологія фарбування

Щоб рівномірно забарвити стіни і не залишити некрасивих прогалин, потрібно фарбувати трохи внапуск. І ні в якому разі не можна кидати роботи, коли пофарбована лише частина стіни. Необхідно дофарбувати поверхню, інакше висохла частина стіни буде візуально відрізнятися від тієї, що буде фарбуватися пізніше. Щоб досягти ефекту однорідності, уникнути прогалин і розводів, потрібно покривати стіни фарбою кілька разів.

pic