Навряд чи багато кавоманів замислювалися про те, що філіжанка улюбленого напою може містити більше калорій, ніж повноцінний обід. Зрештою, будь-який гарячий напій здатен гамувати апетит, однак деякі з них особливо калорійні.

Наприклад, великий капучіно без цукру містить 160 калорій. Це дорівнює двом шматкам білого хліба. Те саме капучіно з шоколадом і збитими вершками має 400 калорій.

У порції гарячого шоколаду цілих 450 калорій.

Якщо до шоколаду додадуть маршмеллоу (маленькі зефіринки), то там набереться уже 500 калорій. Звичайне лате має 400 калорій.

Усі ці напої мають незначну харчову цінність, скажімо, у вигляді білка і кальцію з молока. Але кава з додатками також може містити жири — 20 г на філіжанку, а це як 5 чайних ложок масла. Також у напої може бути до 6 чайний ложок цукру, який ненадовго насичує. Загалом, за кількістю калорій деякі кавові напої можуть зрівнятися з хлібом і яєшнею.

Штучні підсолоджувачі, якими дехто намагається замінити цукор під час дієти, не завжди знижують калорійність напою. Крім того, деякі з них впливають на ділянку мозку, відповідальну за почуття ситості і викликають надмірний апетит.

Тому під час дієти варто обирати каву, зварену на воді із невеликою кількістю знежиреного молока. А також не слід додавати більше однієї чайної ложки цукру.

Фруктові та овочеві соки значно корисніші і містять багато вітамінів та клітковини, але також потрібно стежити за їхньою калорійністю і не пити надміру. Найліпше готувати вдома свіжовичавлені соки, що містять харчові волокна.

Наприклад, зелені та овочеві коктейлі поліпшують роботу травної системи і сприяють правильному обміну речовин.