П'ять рожевих верб доповнили рівненський "Сад історій". Цю ініціативу започаткували рік тому, висадивши перші сім саджанців. Нині ж екологи-активісти йдуть далі - окрім алеї рожевих верб популяризуватимуть ініціативу в інтернеті - запускають сайт, на котрому буде розміщена детальна інформація про проект. Якими ще цікавинками дивували у Рівненському "Саду історій" - далі.

Юрій та Анна - батько та донька, котрі одні із перших, хто цьогоріч долучилися до ініціативи озеленення міста. Батько каже, нещодавно доню обрали президентом школи, що є своєрідним початком зросту в дорослому житті. І цю подію вирішили закарбувати і в пам'яті, і на грунті - в прямому сенсі слова.

Перша висадка рожевих верб в рамках "Саду історій" відбулася минулого року. Нині всі дерева на місці, і продовжують радувати око та насичувати місто киснем. Активісти розповідають цього року дещо видозмінили так звані "чіпи"-минулорічні не витримали погодніх умов, тому цьогоріч це довговічніші брусочки з дерева. До слова, не всі з власників належно доглядали за саджанцями, і є такі котрі на жаль не прижилися. Тому активісти цього року акцентуватимуть саме на догляді та поливі дерев.

Також автори ініціативи презентували еко-листівки із насінням рослин. Ідея запозичена із Аргентини, де роблять книжки, в листках котрих є насінинки. Згодом, після прочитання їх можна посадити в ґрунт.

Ініціатори додають, посадка дерев планується на осінній період, тому всі бажаючі можуть придбати так званий підтверджуючий сертифікат, і вже восени втілити ідею в життя.