Оперативники Рівненського відділу поліції спільно із працівниками управління СБУ в Рівненській області встановили особу зловмисника, причетного до «замінування» автовокзалу обласного центру.

15 квітня о пів на першу ночі, невідомий чоловік, назвавшись «сепаром», повідомив до поліції про замінування автовокзалу на вулиці Київська. На місце події негайно виїхали поліцейські та вибухотехніки, які евакуювали майже 30 осіб. Перевіривши приміщення автовокзалу та прилеглу територію, будь-яких вибухонебезпечних речовин не знайшли.

Поліцейські за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України відкрили кримінальне провадження. У ході проведення слідчих та розшукових заходів правоохоронці з’ясували, що псевдомінером виявився 29-річний мешканець селища Красноїльськ Чернівецької області. Учора, 19 квітня, поліцейські затримали чоловіка на тому ж ніби то «замінованому» автовокзалі.

Під час спілкування із поліцейськими чоловік зізнався у скоєному та пояснив правоохоронцям, що приїхав до Рівного три тижні тому на лікування. Тут разом із дружиною та чотирма дітьми винаймав квартиру. Спонукала чоловіка до такого кроку оковита.

Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини події та проводять досудове розслідування.

Про це інформує віділ комунікації ГУНП в Рівне нській області