Цього разу багатоповерхівку хочуть побудувати самісінько під вікнами сусіднього будинку на вулиці Коновальця, 2. На озелененій території, де проводять дозвілля діти, мами з колясками, а також люди поважного віку вже стоїть паркан. Дерева, які мешканці прилеглих будинків саджали та доглядали от-от зрубають. Занепокоєні рівняни намагаються вибороти та захистити прибудинкову територію. Більше - дивіться у сюжеті.

Замість зеленої доріжки та фруктових дерев - багатоповерхівка. На вулиці Коновальця, 2 під самими вікнами житлового будинку хочуть звести нову споруду. Три тижні тому фірма-забудовник огородила парканом значну частину території. Жителі сусідніх будинків побоюються, що нова споруда призведе до руйнування їхніх помешкань.

Мешканці переконують - понад 10 років борються із незаконним будівництвом. За їхніми словами - ще з 2006 року Рівне рада прийняла рішення про надання в оренду земельної ділянки для будівництва багатоповерхівки регіональній структурі, головний офіс якої знаходиться в Києві. Відтак, за весь час - це вже третя огорожа на їхній прибудинковій території. Самого ж паспорта об'єкта на території будівництва не має. Його можна знайти лише в інтернеті - на офіційному сайті забудовника. Зокрема, там йдеться, що на Коновальця, 2 заплановане будівництво житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення. Мешканці будинку кажуть - у першу чергу хвилюються за власну безпеку, адже це єдина доріжка, якою пожежна машина може дістатися до їхнього будинку.

Окрім того цією стежкою часто гуляють молоді мами з колясками. Поруч розташований дитячий майданчик, де часто граються діти з сусідніх будинків.

Рівнянин Віталій Процюк понад 20 років проживає у будинку на вулиці. Коновальця, 10. Каже, добре знає технічний стан споруди, а тому переконаний: будувати поряд - не можна.

Журналісти Першого місцевого зателефонували за номером телефону, який зазначений на сайті фірми-забудовника. Однак, нам відмовили прокоментувати будівництво.

Тим часом, жителі сусідніх будинків продовжують відстоювати свої права. А вже, 21 квітня, ініціативна група прийде під стіни Рівне ради. Вимагатимуть - зупинити, на їхню думку, незаконне будівництво та оголосити мораторій.