Для дітей дощу - День веселки. Так вирішили розфарбувати нелегкі будні дітей-аутистів Рівного. Для цього запросили їх у зоопарк на художню і музичну терапію, а також іпотерапію. Як впливає таке дозвілля на дітей з особливими потребами, і які ж вони - "діти дощу" - дивіться у сюжеті.

Так у рівненському зоопарку лікували музикою дітей-аутистів. Організатори і волонтери впевнені: музична терапія позитивно впливає на емоційний і душевний стан особливих дітей. Тож роблять усе, аби мелодії торкнулися найтонших струн аутистів. А це ще один куточок зоопарку, де діти з батьками беруть участь в арт-терапії. Волонтери наводять лад, допомагають маленьким рученятам тримати пензлики, розмішувати фарбу і виводити малюнки. Михайло - один з небайдужих, хто допомагав організувати "Веселковий день". Каже, що долучився, бо зацікавився внутрішнім світом дітей дощу.

Не усі батьки переймаються своїми дітьми-аутистами, - нарікає Михайло. Однак "Веселковий день" організували, аби приділити увагу кожній особливій дитині.

Іпотерапія - це чудова нагода гармонізувати внутрішній стан за допомогою кінних прогулянок. Діти, які ще бояться сідати верхи, годували тваринок з рук, пестили гриву і бавилися.

Організатор веселкової акції Ірина Гаврюченко розповідає: батьки особливих діток мали можливість не лише долучити своїх дітей до цікавих і розвиваючих заходів, а й самим порелаксувати.

Особливий результат і вплив на дітей-аутистів пані Ірина помітила після сеансу іпотерапії, тож ділиться своїми спостереженнями:

"Rainbowday" для дітей-аутистів став реальністю завдяки зібраним на благодійній ярмарці коштам. Активістка запевняє: це не останній благодійний захід для особливих діток, адже вони так потребують підтримки.