Від сьогодні за спокоєм на вулицях Рівного стежитимуть 193 патрульних поліцейських. Про старт нової поліції написав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Кожен з Твоїх нових поліцейських, Рівне , витримав колосальний конкурс - 26 осіб на місце! В ході жорсткого інтенсивного навчання були відраховані ще 100 чоловік. І тільки самі мотивовані сьогодні склали присягу! Середній вік хлопців - 25 років", - написав Арсен Аваков на своїй сторінці у ФБ.

Міністр внутрішніх справ повідомив коротку статистику - хто увійшов до числа нових поліцейських. Так, у складі нової поліції Рівного - 26 дівчат; 81% нових поліцейських мають вищу освіту; 22 учасники АТО.

Зокрема, Андрій Лисничук, кіборг, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня; Олександр Матюх, Юрій Іванов і Тарас Цёпа воювали під Саур Могилою, вирвалися з полону, повернулися і вирішили служити в поліції; Микола Харчук за свій ратний подвиг нагороджений орденом Данила Галицького.

"Начальником управління патрульної поліції Рівне призначено учасника Революції Переваги, рядовий поліції Сергій Мерчук.

У свої 22 роки Сергій на Майдані був в 35-й сотні «Волинська Січ», потім бійцем полку спецпризначення «Азов» (позивний Звіробій), брав участь у визволенні Маріуполя, Павлопіль, Широкино, Старобешеве. До Майдану Сергій п'ять років був волонтером таборів для дітей-сиріт, організатором військово-патріотичних таборів для молоді. В патрульної поліції проходив службу на посаді заступника командира батальйону в Луцьку, потім командував ротою патрульної поліції в Києві," - повідомив Арсен Аваков.

Нагадаємо, Рівне - 22-ге місто України, в якому стартувала нова поліція.