"Електронна приймальня", максимальна прозорість роботи Рівнеради, а також вільний доступ до пленарних сесійних засідань - основні питання нового Регламенту Міськради VII скликання. Робоча група до якої увійшли депутати, громадські активісти та експерти впродовж тривалого часу розробляти новий проект, а вже сьогодні презентували загалу. На думку експертів новий Регламент покращить роботу ради, а також дозволить рівнянам бачити, за що голосують їх обранці. Більше - далі у сюжеті.

Максимальна прозорість та відкритість роботи депутатів - такі основні пріоритети вкладають у свій основний документ нові депутати Рівне ради. розробляли проект довго, і мали б затвердити не пізніше другого засідання. та схаменулися пізно - міський голова сесію закрив, а за регламент так і не голосували. Як новий документ змінить роботу обранців - презентували самим рівнянам.

За словами представників робочої групи новий регламент підвищить прозорість роботи ради, розширить можливості депутатів для виконання їх обов'язків. Створиться електронна приймальня на сайті Рівне нської ради для мешканців міста. А також спроститься процедура подання проектів рішень мешканцям міста та депутатів.

Одна з пропозицій - вільний доступ рівнян на сесійні засідання. Втім, окремі депутати хочуть обмежити кількість присутніх, адже зала не вмістить всіх охочих, а також перешкоджатиме роботі ради.

Розробники документу переконані новий регламент підвищить якість рішень. Адже до кожного такого рішення додаватиметься пояснювальна записка. Щоб знати чи розглядалися ці питання раніше та чи будуть витрати та втрати з міського бюджету.

А вже в четвер, 21 квітня, депутати вноситимуть у порядок денний питання про затвердження нового регламенту. Бо ж працювати за старим, кажуть, не хочуть.