(*Матч НК «Верес» - «Енергія» (Нова Каховка) відбудеться у Рівному у неділю, 17-го квітня. Початок гри – о 15-00.*) Пряма трансляція онлайн на сайті (*((http://www.rivne1.tv)(Рівне1))*), а також (*наживо на Першому місцевому.*)

Футбольну команду у Новій Каховці було створено у 1952 році при колективі Каховської ГЕС на Дніпрі. У 1967-му році команда дебютувала на всесоюзній арені, стартувавши у чемпіонаті СРСР (клас «Б»). У тому ж сезоні «Енергія» вперше зустрілася із рівненською «Горинню». 29-го червня 1967-го року суперники зіграли у Рівному. Матч завершився мінімальною перемогою «Горині» - 1:0. Щоправда вже у серпні «енергетики» взяли переконливий реванш на власному полі – 2:0.

У сезоні 1968-го обидва матчі між «Горинню» та «Енергією» завершилися «сухою» нічиєю – 0:0. А ще за рік суперники обмінялися домашніми перемогами з ідентичним рахунком – 2:0.

Поки найбільшої у своїй історії поразки у Рівному «Енергія» зазнала у 1970-му році – 1:4. Матч того сезону у Новій Каховці завершився унічию – 1:1.

Наступної зустрічі командам довелося чекати аж сорок років. У сезоні 2010-2011 «Енергія» отримала право дебютувати у Другій лізі чемпіонату України. Новокаховці потужно провели осінню частину турніру, обігравши у тому числі і «Верес» - 4:0, та завоювали звання зимового чемпіона. Щоправда навесні у команди стався спад і у підсумку «енергетики» фінішували лише третіми. А на гру до Рівного «енергетикам» їхати вже не довелося, оскільки «Верес» на той час вже зник із футбольної карти України.

«Енергія» ж провела ще один доволі успішний сезон, фінішувавши четвертою у чемпіонаті 2011-2012. Втім, упродовж останніх трьох років клуб не хапав зірок з неба, а минулий чемпіонат «енергетики» взагалі завершили на останній позиції у турнірній таблиці. Таке падіння пов’язане із втратою головного спонсора клубу, яким була компанія «Південьмлин», а також практично усіх гравців основного складу.

Влітку 2015-го «Енергія» знову зустрілася з «Вересом». На власному полі новокаховці, у складі яких весь матч відіграв нині основний захисник Народного Клубу Денис Притиковський, поступилися рівнянам – 1:3. М’ячами у складі «Вереса» тоді відзначилися Олександр Лакуста та двічі Любомир Гальчук (причому обидва рази – з пенальті).

Упродовж зимової перерви у чемпіонаті, «Енергія», як і «Верес» практично повністю оновила свій склад. Із учасників літнього матчу нині кольори команди захищають лише четверо футболістів: Олександр Шевченко, Дмитро Волков, Сергій Гайдаєнко і Андрій Дедяєв. У «Вереса», для прикладу, таких гравців троє. Це Олександр Лакуста, Богдан Скоцький і Тарас Коблюк.

Головним посиленням «Енергії» взимку став прихід на пост головного тренера досвідченого Олега Федорчука, який раніше також тренував першолігові МФК «Миколаїв» та ФК «Полтава».

Є у складі нинішньої «Енергії» і футболіст, для якого гра у Рівному буде особливою. Це Олександр Квачов. Взимку він тривалий час перебував на оглядинах у «Вересі». Втім, у підсумку продовжив кар’єру в Новій Каховці, одразу ставши там гравцем основи.

Історія протистоянь: НК «Верес» - «Енергія». 11 матчів: +4, =3, -4. Різниця м’ячів: 11:11.

Історія протистоянь у Рівному: 5 матчів: +3, =1, -1. Різниця м’ячів: 7:1.

Про це повідомляє інформаційна служба НК «Верес» (Рівне )

pic

pic