Материнсько-візочковий квест щодня проходять десятки рівненських жінок, які виходять на прогулянку зі своїми дітьми. Оминути чи подолати розбиті пішохідні доріжки. Перейти дорогу без облаштованого з'їзду\виїзду на тротуар. Ввійти до торгового закладу сходами, а не по пандусу, бо його немає. і це - лише частина надскладних щоденних задач. Чи доступне Рівне мамам з коляскам - дивіться у наступному сюжеті.

Оксана Кравець щодня виходить на прогулянку зі своєю донечкою. І щодня робить вибір - тягнути дитячу коляску цими сходами, або ж порушити правила дорожнього руху. Рівнянка зауважує, вона не одна змушена так ризикувати, адже поряд знаходиться дитяча поліклініка.

Такий небезпечний та непристосований для мам з колясками перехід не єдиний у нашому місті. До прикладу, вулиця Романа Шухевича. Рівне нські мами Олена та Ілона разом кожного дня по 3-4 години гуляють з дітками. Мовляв, так і веселіше, і в магазин зайти можна, і подолати труднощі на шляху.

Тут і перериті пішохідні доріжки, і "зебра" по обидва боки якої - високі бордюри, без натяку на заниження чи пандус, та битий шлях по тому, що мало б називатись газоном. До слова, саме на цьому пішохідному переході нещодавно у місті збили жінку. Потерпіла потрапила до лікарні. Цим же переходом доводиться ходити і мамам з дітками.

Відсутні пандуси - це проблема і торгових закладів. Нині не кожен магазин чи аптека у Рівному доступні мамам з колясками. Не з чужих слів про це знає рівнянка Альона Донцова, яка нерідко на прогулянці з дитиною заходить у справах в магазинчики поблизу будинку.

Чиновники переконують: з роками все більше закладів у Рівному стають доступними для мам з колясками та людей з особливими потребами. А все тому, що тепер підприємець відповідає за облаштування свого закладу згідно з будівельними нормами - в тому числі і влаштування пандусів.

Відремонтувати усі тротуари у місті - складно. тому що під ними розміщуються мережі, які часто виходять з ладу, розповів заступник начальника міського управління ЖКГ Володимир Лапюк. Тому у місті поадресно планують місця майбутніх ремонтів. На це впливає і погода, і фінансові витрати. Та ж ситуація і з пониженням бордюрів, мовляв, це справа не одного року.

Поки чиновники розписують плани та рахують гроші, рівненські мами сподіваються, що їх дітки бігатимуть цілими та безпечними вуличками. Нехай і не цього року.