Там працювали співробітники СБУ, прокуратури та поліції. Бо в одному з будиночків на території кафе якраз відбувалася важлива зустріч. Чоловік привіз понад сотню кілограмів бурштину, щоб вдало продати. Але оборудка не відбулась, якраз на обговоренні ціни за товар усіх затримали. Вилучений бурштин скупник мав перепродати за 300 тисяч доларів.

Вдалим називає головний СБУвець Рівне нщини вчорашній день. Каже 104 кілограми бурштину, які учора біля обласного центру продавали скупнику, унікальні і дорожнечі.

А це відео самого вилучення. Сонячне каміння, ймовірно привезли у кафе під Рівне із Сарненщини. Запакований товар вже був в валізах. Оборудку зі скупником з іншої області зірвали бо якраз проводили викриття в межах розслідування кримінального провадження порушеного СБУ, процесуальне керівництво в якому здійснює прокуратура області. Передувала цьому затриманню ще одна оборудка, правда каміння з цієї партії продавали в іншій області. А вчорашня мала відбутися в іншому районі.

А сам вилучений на території Бармаків бурштин мали спершу продати в сусідній області, втім передумали, що й закінчилось успішним затриманням. Уже після рішення суду каміння зможуть реалізувати з аукціону, а виручені гроші підуть в бюджет. Не мало може виручити держава і за вилучений бурштин з цієї ж партії вже на Костопільщині.

Вилучене каміння відправили на експертизу, знаходитиметься там бурштин до рішення суду. До слова, у справі про вилучення 2,6 тонни бурштину вирок вже пролунав, каміння конфіскувати в дохід держави, з винуватця стягнути максимальний штраф. Адже покарання за цей злочин – лиш півроку арешту.