Острожець, Млинівського району готовий стати центром потужної громади. Навколишні сільські ради також не проти приєднатися.

Таке бажання керівники висловили під час робочої групи з консультантами Офісу реформ, та представниками районної влади. Адже раніше – Острожець був центром району з однойменною назвою, там і досі працює районна лікарня. Тому переконані жителі саме це містечко має потенціал до розвитку і здатне об’єднати людей навколо себе.

Під час зустрічі консультанти в деталях розповіли присутнім про майбутнє громад, як вони живуть і працюють, як виконують і розпоряджаються бюджетом. Керівники сільських рад хочуть об’єднатися, тому вже визначили ряд проблемних питань, які доведеться вирішити першочергово. Адже у багатьох селах відсутні дитячі садочки, школи мають невелику кількість учнів, а проблемні дороги – турбують і мешканців і перевізників. У спроможності не сумніваються, адже мають амбітні плани щоб розвивати громаду.

У перспективному плані об’єднання громад навколо Острожця запановано обєднати шість сільських рад, але неподалік є ще кілька сіл, які бачать себе у складі Острожецької громади. Тому вирішили це питання ще обговорити у селах, аби визначитись остаточно.

Повідомляє Офіс реформ в Рівне нській області, АМУ

pic