Вчені Університету Цюріха зробили чудове відкриття, яке обов'язково сподобається шанувальникам стейків і бекону. Вони встановили, що смажене м'ясо здатне продовжити життя людини.

Свою теорію вчені обгрунтовують тим, що свинина містить багато ніацину (вітамін В3), котрий напряму пов'язаний із тривалістю життя.

Коли ніацин потрапляє до організму, тіло думає, що ви збираєтеся попрацювати фізично і активує свої резерви.

Звісно, вітамін В3 можна знайти також у паприці, в'ялених томатах чи арахісі. Однак, той факт, що його можна знайти ще й у беконі, істотно змінює ставлення до цього продукту, останнім часом засуджуваного дієтологами.

Автор дослідження переконує: усі балачки про необхідність прийому антиоксидантів, щоб позбутися токсинів, які ми нібито споживаємо разом із м'ясом — нісенітниці. Жодних наукових підтверджень існування якихось “токсинів” не існує, запевняє професор Майкл Рістоу.

Масова істерія у світових ЗМІ з приводу того, що червоне м'ясо провокує передчасну смерть — необгрунтована, вважають учені. Жодних доказів цього європейські вчені знайти не змогли. Натомість виявили, що якраз відсутність червоного м'яса у раціоні є фактором ризику.

Нове дослідження стало не першим, що спростовує міф про шкідливість червоного м'яса. Масштабні дослідження, проведені у Японії, також не виявили жодного зв'язку між кількістю смертей від хвороб серця і вживанням червоного м'яса.

У 2012 році вчені Гарварду опублікували результати ще одного масштабного дослідження, котре показало, що вживання м'яса здебільшого має захисний ефект.

Тож науки одностайна: трохи в'яленого чи смаженого м'яса час від часу не зведе вас у могилу, а можливо навіть продовжить вам життя.

До речі, швейцарські вчені рекомендують з'їдати кілька смужок бекону на сніданок і гарний стейк за обідом, оскільки ніацин найліпше засвоюється саме у першій половині дня.