13 квітня рятувальники 11-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Рівненській області під керівництвом заступника начальника 6 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС майора служби цивільного захисту Василя Силіна провели тактико-спеціальні навчання на будівлю Володимирецької райдержадміністрації.

За легендою навчань на першому поверсі РДА виникла пожежа. За попередніми даними на 1-му поверсі перебувало 2 людей, які не в змозі були самостійно покинути приміщення. В результаті пожежі на першому поверсі утворилося задимлення, що ускладнює евакуацію людей.

Про подію відразу було повідомлено до Служби порятунку за номером «101», а також організовано евакуацію всіх працівників. Силами персоналу проведено евакуацію 44 людей. За лічені хвилини до місця виклику прибув місцевий пожежно-рятувальний підрозділ. Рятувальники провели розвідку та оперативне розгортання. В апаратах на стиснутому повітрі вони приступили до рятування потерпілих та локалізації пожежі. Із небезпечної зони на свіже повітря швидко було доставлено та передано медикам бригади екстреної медичної допомоги двох потерпілих. Особовий склад чергового караулу вогнеборців діяв чітко та злагоджено, завдяки чому потерпілі були врятовані, а умовна пожежа була швидко ліквідована.

Під час навчань, рятувальники провели вивчення оперативно-тактичної характеристики будівлі районної державної адміністрації та особливості зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання і забезпечення пожежної безпеки на об’єкті. Також були відпрацьовані дії бійців ДСНС в організації та проведенні пошуково - рятувальних робіт, дотриманні особовим складом правил безпеки праці.

Після закінчення навчання рятувальниками спільно з головою Районної Ради Василем Ковеньком та в.о. голови райдержадміністрації Анатолієм Рижим було проведено підведення підсумків за результатами тактико-спеціальних навчань. Зокрема в.о. голови райдержадміністрації Анатолій Рижий зазначив: «Проведення такого роду навчань дає змогу практично оцінити дії працівників адміністрації на випадок виникнення пожежі в будівлі, а також дії під час евакуації. Адже не кожен може зорієнтуватися, що робити та куди бігти, а ще гірше піддатися паніці, коли дійсно виникне якась надзвичайна подія, а від цього без перебільшення може залежати життя й інших. Відтак кожен працівник зобов’язаний знати як себе поводити, якщо в будівлі виникла пожежа».

Заступник начальника 6 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС майор служби цивільного захисту Василь Силін в свою чергу додав: «Під час проведення таких навчань особовий склад рятувальників має змогу практично ознайомитися з оперативно-тактичними характеристиками будівлі, особливостями зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання і забезпечення пожежної безпеки на об’єкті. Це дозволить їм в умовах реальної пожежі діяти більш ефективно та швидко. В цілому мета навчань була досягнута».

Повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області.

pic

pic

pic