30-річний житель міста Кузнецовськ, будучи раніше неодноразово засудженим за вчинення кримінальних правопорушень проти власності, висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став, а знову вчинив корисливий злочин.

Доведено, що у вересні минулого року чоловік шляхом шахрайства заволодів чужим майном – мобільним телефоном. Його зловмисник попросив у незнайомої довірливої жінки під приводом здійснити важливий дзвінок вагітній дружині (якої насправді не мав), проте не повернув чужу річ, а утік разом з нею, – розповів державний обвинувач, прокурор Кузнецовського відділу Сарненської місцевої прокуратури Юрій Мізюк.

Шахрая було затримано правоохоронцями в той же день за «гарячими» слідами. Його дії орган досудового розслідування за погодженням із процесуальним прокурором кваліфікував за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно).

– Розглянувши матеріали кримінального провадження, Кузнецовський міський суд визнав винним чоловіка у вчиненні злочину та шляхом приєднання невідбутої частини покарання за попереднім вироком призначив остаточне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки, – повідомив прокурор. – Потерпілій мобільний телефон правоохоронці повернули.

Слід зазначити, що вирок суду ще не набрав законної сили. Учасники судового провадження мають право на його оскарження у передбачений законом строк.

За матеріалами Сарненської місцевої прокуратури Рівне нської області