У Рівненській області з початку року продали 71 земельну ділянку та прав оренди на них, загальною площею більше 82 гектари. Як повідомили в Головному управлінні Держгеокадастру в Рівненській області, бюджети регіону отримали 6,5 мільйонів гривень надходжень.

Серед проданих земельних ділянок найбільшу кількість складають землі під об’єктами нерухомого майна. Права власності на 58 ділянок (31,07 гектарів) реалізували за 5,87 мільйонів гривень. Під час проведення земельних аукціонів продали у власність та передали в оренду 13 земельних ділянок.

Конкурентні торги дали змогу підвищити вартість продажу землі на 20%. З них: 8 земельних ділянок передано в оренду, площею 49,98 га, вартістю 316,91 тисяч гривень та 5 земельних ділянок продано у власність, площею 1,32 га, вартістю 201,26 тисяч гривень.

Крім того, Головним управлінням Держгеокадастру у Рівне нській області з початку 2016 року шляхом проведення земельних торгів передано в оренду 3 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності площею 48,26 гектарів, в результаті проведення земельних торгів загальна річна орендна плата склала 107,72 тисячі гривень. Переможці аукціонів перерахували до бюджетів 600 тисяч гривень. На сайті Держгеокадастру розміщено оголошення щодо продажу прав оренди ще 8 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на території Гощанського та Рівне нського районів.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».