Перше, з чого починається організація весілля – це подача заяви та визначення дати одруження. Давайте з вами обговоримо юридичну сторону цього питання.

Вас розпишуть в будь-якому РАЦСі нашої країни, що не важливо, чи маєте ви місцеву прописку чи ні. Якщо ви маєте громадянство – ви маєте право подавати заяву в будь-який з діючих РАЦСів нашої країни. Якщо Ви не є громадянином країни, в якій проживаєте – вам знадобиться весь пакет потрібних вам документів, переведений на державну мову. І ці документи мають бути нотаріально завірені.

Церемонія одруження проходить рівно через місяць, після подачі вами заяви. У весільний сезон дати реєстрації можуть бути зайняті.

Тому подбайте про дату вашої реєстрації заздалегідь. У кожному з РАЦСу існує послуга «Бронювання дати». Ви можете забронювати потрібну вам дату заздалегідь, за два місяці і більше, заплативши невелику суму. Залежно від термінів бронювання і дати – сума може коливатися від 3 до 15 у.о.

Гроші зовсім не великі, так що займіться цим і спіть спокійно.



pic

У разі вагітності нареченої, вам потрібна довідка, яка підтверджує цей факт. І тоді вас розпишуть якнайшвидше (за вашим бажанням).

Перелік документів:

- Заява

- Оригінал паспорта

- Ідентифікаційний код

- Якщо ви вже були в шлюбі, вам потрібно представити документи про розірвання вашого попереднього шлюбу або свідоцтво про смерть колишнього чоловіка (дружини).

- Якщо ви ще не досягли шлюбного віку, (дівчата – 17-ти років, хлопці – 18-ти) потрібно постанова суду про те, що вам можна вступати в шлюб.

Якщо ви не відвідаєте лікарню самі – отримаєте направлення від РАЦСу. За законодавством майбутнє подружжя ЗОБОВ’ЯЗАНІ оповістити один одного про наявність можливих хронічних і тимчасових захворювань. Тому, раджу вам сісти, і поговорити про це серйозно.

Скільки грошей це все коштує?

- Держ. Мито. Обов’язкова оплата державі. Реквізити ви зможете уточнити у працівників РАЦСу.

- Оплата самої церемонії.

У вас є кілька варіантів.

– Можна провести її не як урочисту церемонію. Без музики, пафосу і гостей. Найближчі люди і свідки. Так роблять за наявності виїзного розпису. І така реєстрація, відповідно дешевша. Точно не скажу, бо боюся помилитися, але коштує це не більше 20 – 30 у.о.

– Стандартна церемонія. Тут розповідати нічого. Все, як завжди, з гостями, фото і відео, і довгими напутніми словами від ведучою церемонії. Ціна такого розпису – 30-50 у.о.

Що робити, якщо з причини від’їзду, хвороби і т.д. ви не можете з’явитися на церемонію реєстрації?

Ви можете провести церемонію і без своєї другої половинки. За наявності документа, який пояснює поважну причину відсутності одного з молодят. Документ повинен бути з мокрою печаткою. Тільки причина повинна бути поважною, а не «копає город, народжує кішка» і т.д.

Якщо у вас щось не виходить, і ви не можете розписатися в призначений вам день – повідомте про це працівникам РАЦСу за тиждень в телефонному режимі.