Рівненська медицина крокує вперед. Місцеві хірурги вже готуються до нового виду оперативного втручання. Досвід запозичили від провідних спеціалістів Білорусі. Там впродовж тижня двоє медиків Рівненської міської лікарні знайомились із лікувальним процесом та операційним обладнанням. Тож нині готові робити втручання, які до цього часу у Рівненській області ще не проводились. Деталі у сюжеті Інеси Пославської.

Під керівництвом провідних хірургів Білорусі рівненські медики пройшли стажування в одній з найкращих лікарень Бреста. Андрій Жилінський та Ігор Дундюк дізнались нове у проведенні лапороскопічних операцій у людей з діафрагмальними грижами та ожирінням. Та не лише спостерігали за діями колег, а й самі долучались.

Тож вже нині місцеві хірурги зможуть проводити такі операції самостійно. Апаратура відповідна є. Адже минулого року у центральну міську лікарню придбали спеціальну медичну техніку. Завдяки якій суттєво зменшиться тривалість операції, перебування хворого у стаціонарі, а також затрати пацієнта на післяопераційне лікування.

Незважаючи на здобуті знання та сучасну апаратуру у Рівне нській центральній міській лікарні перші такі операції проводитимуться із залученням спеціалістів із республіки Білорусь, а також Люблінської університецької клініки.