Побитий міліціонер, двоє поранених активістів та понівечений паркан на підприємстві. Такі наслідки протистояння між активістами та приватною охороною приватного підприємства у Костополі. Це було у травні 2015-го. Нагадаємо, тоді причиною протистояння - став клаптик землі і приміщення, які волонтери винаймали для своїх потреб. Власники підприємства вказали активістам на двері. Ті - образились і прийшли під прохідну з пікетом, який переріс спочатку у штовханину, потім - у бійку, а закінчився стріляниною. Нині ж з'явилося в інтернеті досі неопубліковане відео, яке може пролити світло на процес протистояння.

Ці кадри облетіли всю Україну. Саме так закінчився мітинг під стінами одного з приватних підприємств у Костополі. Але мало хто знає, що конфлікт між волонтерами та адміністрацією закладу почався кількома днями раніше. А саме 7 травня. Cаме тоді група людей спробувала переконати власника компанії віддати їм частину приміщень та землю приватного підприємства. Методи переконання були ось такі.

А далі більше. На відео чітко видно, як один з активістів дістає зброю і використовує її.

Саме це відео з'явилося в соцмережах декілька днів тому. Людину, яку били на відео - Андрій Мориконь. Чоловік каже, просто прийшов до дружини, яка винаймає приміщення на підприємстві.

На новому відео чітко видно, що нинішній депутат Рівне нської облради Анатолій Алексейчук особисто бере участь у побитті чоловіка. Підтверджує це і директор української теплоізоляційної компанії. Підприємства проти якого власне і зібрався мітинг.

Сам же депутат Рівне нської облради Анатолій Алексейчук ситуацію прокоментував телефоном.

Юрист і депутат Костопільської райради Микола Желєзний був беспосереднім свідком тих подій. Каже, що ніхто не має права захоплювати приватне підприємство.

Ще один безпосередній учасник тих подій власне побитий під час акції 7 травня Андрій Мориконь переконує - те що відбулося вже потім 11 травня - а саме це показали по практично всіх телеканалах країни сталось через провокації організаторів мітингу. А саме патріотично налаштованим мешканця Костополя сказали що на території заводу перебувають представники ДНР.

А далі - була спроба виступити перед пікетувальниками директора заводу, яка і закінчилась стріляниною.

Двоє активістів тоді отримали поранення гумовими набоями в ноги, а директор заводу і керівник приватної охоронної фірми відступили назад, до приміщення прохідної. Адже директора заводу, який пропонував волонтерам знайти альтернативне приміщення разом мітингувальники чомусь не почули.