З початку року для підтримки жителів Рівненської області із державного бюджету надійшло 1 мільярд 77 мільйонів гривень субвенцій.

Як повідомив перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Юрій Приварський, ці кошти вже перерахували людям за різними соціальними програмами – надання пільг, субсидій та державних допомог. Так, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям уже виплатили майже 649 мільйонів гривень.

З держбюджету також профінансували грошові допомоги дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування, вихователям і прийомним батькам за опіку над дітьми у будинках сімейного типу та прийомних сім’ях. Ці громадяни одержали з бюджету 4 мільйони 700 тисяч гривень.

На пільги та житлові субсидії надійшло 423 мільйони 600 тисяч гривень.

"Загалом у 2016 році для підтримки соціального захисту мешканців Рівне нщини з держбюджету передбачено 3 мільярди 348 мільйонів гривень. Цьогорічна сума соціальних держсубвенцій на 854 мільйони гривень більша, ніж минулорічна", - розповів Юрій Приварський.

Зокрема, за його словами, збільшився обсяг субвенцій на виплату допомог сім’ям з дітьми та малозабезпеченим сім’ям, а також на надання пільг і субсидій при оплаті енергоносіїв, житлово-комунальних послуг, твердого палива та скрапленого газу.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.