Із 1 липня у Здолбунівському, Гощанському, Острозькому, Костопільському, Корецькому, Березнівському, Володимирецькому, Дубровицькому, Млинівському, Радивилівському, Рокитнівському, Кузнецовському районах Рівненської області розпочнуть свою роботу Бюро правової допомоги, які надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу (юридичні роз’яснення і консультації) та забезпечуватимуть доступ до вторинної (надання адвоката за рахунок держави для соціально незахищених верств населення).

Окрім того, у Бюро можна буде скористатися онлайн-послугами Міністерства юстиції та отримати будь-яку довідку, подати заяву тощо.

Вимоги до претендентів:

– вища юридична освіта не нижче першого (бакалаврського) рівня вищої освіти;

– вільне володіння українською мовою;

– доброчесність, толерантність;

– спроможність до усної та письмової ефективної комунікації;

– аналітичне мислення, спроможність швидко орієнтуватися і шукати необхідну інформацію;

– рівень досвідченого користувача персонального комп’ютера;

– стресостійкість.

Підтверджений досвід волонтерської діяльності/участі у діяльності громадських організаціях/ініціативних групах, які надають допомогу вразливим суспільним групам, є перевагою.

Із завданнями бюро правової допомоги можна ознайомитися тут.

Для участі у конкурсі претендентам необхідно:

1) до 18:00 04 травня 2016 року заповнити заявку на веб-сайті www.legalaid-jobs.in.ua. Надіслані в інший спосіб та/або з порушенням встановленого строку заявки не розглядаються;

2) до 00:00 16 травня 2016 року пройти курс дистанційного навчання «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» (далі – курс дистанційного навчання). Зареєструватися на курсі дистанційного навчання зможуть ті претенденти, які отримають запрошення Координаційного центру з надання правової допомоги, надіслане на адресу електронної пошти, вказану в заявці. Проходження претендентами курсу дистанційного навчання завершується о 00 годин 00 хвилин 16 травня 2016 року.

Претенденти, які відповідають встановленим вимогам та пройшли курс дистанційного навчання, будуть запрошені на інтерв’ю. Для проходження інтерв’ю необхідно буде прибути до приміщення відповідного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та пред’явити паспорт громадянина України.

Методологічна підтримка проведення конкурсу здійснюється українсько-канадським проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти і фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.