Масового видобутку, як це було ще кілька днів тому, там не помічено. Не чути вже і гулу мотопомп, за допомогою яких на Поліссі видобували бурштин-сирець.

В урочищі Гальбин поблизу Клесова, що у Сарненському районі, уже порожньо, місцеві лісівники з допомогою техніки заривають канави. На цій ділянці попрацювати їм доведеться ще добрий тиждень. У районі чимало мобільних постів з числа правоохоронців, а у Сарнах працює спеціально створений оперативний штаб.

По дорозі до урочища спецпризначенці облаштували своєрідні блокпости з позмінним чергуванням щоб запобігти незаконному видобутку бурштину.

Начальник Головного управління Національної поліції в Рівне нській області Сергій Князєв, перебуваючи у Сарнах, повідомив, що штаб працює, виробляється концепція, яка допоможе керівництву Національної поліції зняти напруження в регіоні і створити ситуацію, яка уможливить спілкування громадян і державної гілки влади.

Спецпризначенці та придані сили перебуватимуть на Рівне нщині доти, доки не буде повністю стабілізована ситуація навколо незаконного видобутку бурштину.

pic

pic

pic

pic