Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 6 квітня ухвалив низку рішень щодо підвищення соціальних стандартів та посадових окладів для працівників І тарифного розряду ЄТС з 1 травня, що передбачає збільшення прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії та зарплат працівників бюджетної сфери.

«Ми запроваджуємо режим постійного підвищення державних соціальних стандартів для відновлення купівельної спроможності громадян», - сказав Міністр соціальної політики України Павло Розенко. Він повідомив, що з 1 травня 2016 року прожитковий мінімум підвищиться в середньому на 5,2 %. Для працездатних осіб (мінімальна зарплата) він буде складати 1450 гривень, для осіб, які втратили працездатність (мінімальна пенсія), - 1130 гривень, для дітей віком до 6 років - 1228 гривень, для дітей віком від 6 до 18 років – 1531 гривню.

Павло Розенко зауважив, що підвищення пенсійних виплат з 1 травня стосуватиметься 6,5 млн. українських пенсіонерів. Загалом же, за його словами, зросте близько 80 видів соціальної допомоги. Глава Мінсоцполітики також заявив, що паралельно з підвищенням соцстандартів відбудеться підвищення посадових окладів І тарифного розряду ЄТС.



pic

«Це стосується 3,5 мільйона працівників бюджетної сфери – вчителів, лікарів, працівників соціальної сфери, культури. Мінімальна заробітна плата підвищується на 5,2 %, проте посадовий оклад працівника І тарифного розряду підвищується на 6,5 %» Арсеній Яценюк: Із 1 травня будуть підвищені соціальні стандарти для 10 мільйонів громадян Із 1 травня запланований перший у цьому році етап підвищення соціальних стандартів на 6%: «Загалом за рік ми підвищуємо соцстандарти на 12%, що скомпенсовує ріст цін і тарифів, прогнозований на 2016 рік», - наголосив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 6 квітня.

Загалом із 1 травня підвищені соцстандарти отримають 10 мільйонів громадян - 3,5 мільйона працівників бюджетної сфери та 6,5 мільйона пенсіонерів. Крім того, Уряд збільшує на 10% посадові оклади працівників 1-3-х тарифних розрядів єдиної тарифної сітки. Також, як повідомив Міністр соціальної політики України Павло Розенко, загалом близько 14 млн. громадян отримають соціальні допомоги.



pic

Міністр соціальної політики наголосив, що постанова Кабінету Міністрів чітко вказує, що керівникам закладів бюджетної сфери не потрібно чекати відомчих наказів для підвищення виплат: «Вони мають забезпечити підвищення заробітних плат своїм працівникам, внісши зміни до штатного розпису своїми наказами».

Повідомляє ресурс Бухгалтер.com.ua