6 квітня, до 64-річної рівнянки на мобільний зателефонував невідомий чоловік із прихованого номеру та представився її сином. Чоловік повідомив, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і йому потрібні гроші. Пенсіонерка перерахувала 2400 гривень, після чого дізналась, що з її сином усе гаразд.

А от 85-річна пенсіонерка з Корця, отримавши дзвінок від псевдо-слідчого, який повідомив, що затримав її сина, відразу зрозуміла, що її намагаються ошукати. Жінка відразу зв'язалася із сином та гроші перераховувати відмовилась.

Разом з тим, 65-річному жителю Кузнецовська зателефонував невідомий та представився майором поліції. Аферист повідомив, що його донька затримана в поліції і для уникнення відповідальності необхідно перерахувати п’ять тисяч гривень. Пенсіонер відразу повідомив правоохоронцям.



pic

Шановні мешканці Рівне нщини! Поліцейські звертаються до вас із засторогою. Будьте уважними й обережними у спілкуванні з незнайомцями, особливо по телефону. Якщо вас сповіщають про вчинені вашими родичами злочини, ДТП або інші пригоди, при цьому пропонуючи «залагодити» справу чималенькою сумою, відразу кладіть слухавку. Знайте – вас намагаються одурити. Негайно телефонуйте в поліцію за номером 102.



pic

Розповідайте про такі схеми стареньким батькам, застерігайте їх від необдуманих і поспішних рішень. Кажіть, що у випадку, коли вам справді знадобиться їхня допомога, ви про це попросите при особистій зустрічі, а не телефоном.

Пам'ятайте! За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі відповідно до санкції статті 369 Кримінального кодексу України винній особі загрожує кримінальна відповідальність у виді штрафу від п'ятисот до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Про це повідомляють з відділу комунікації ГУНП в Рівне нській області