Поки одні добувають бурштин незаконно - інші просять виділити землю для дослідно-промислової розробки. Аби розглядати подібні питання Рівненська облрада збирається не вперше - і знову на позачергове засІдання. Цього разу під прицілом шість ділянок у Сарненському, Володимирецькому та Дубровицькому районах. Чи дали обранці добро та про що ще говорили - далі у сюжеті.

У Рівне нській облраді - новий депутат. Він увійшов у раду на місце однопартійця Анатолія Бондаря, який склав мандат за власним бажанням. тож новим депутатом облради став екс-нардеп Валентин Королюк.

Окрім того прийшли на сесію і представники відразу двох силових структур. Прокурор - аби заспокоїти, а головний поліцейський - аби познайомитись. Перший запевняє лише в урочищі Гальбин бурштинокопачі пошкоджили понад 30 гектарів лісу.

Другий переконує: з незаконним видобутком впораються самі - без нацгвардії.

Виділити тисячі гектарів землі для товариств з обмеженою відповідальністю, аби ті могли легально видобувати бурштин у північних районах Рівне нщини, просять у обласної ради. Та депутати робити цього не хочуть. Мовляв, навіть припускати

Окрім питань бурштинових розглянули ще й бюджетні. Зокрема внесли зміни до головного фінансового документу області.

За словами Лідії Біляк, це дозволить оголосити тендер та освоїти кошти, які надійшли на придбання шкільних автобусів.