Майже 400 тисяч штук розсади різноманітних квітів підготували до висадки в парках і на клумбах комунальники Рівного. Про це розповіла кореспонденту ((http://www.unn.com.ua/uk/news/1561627-mayzhe-400-tisyach-kvitiv-visadyat-u-rivnomu)(УНН)) керівник КП "Трест зеленого господарства" Ірина Савчук.

Цього року у місті з'являться нові сорти тюльпанів, іриси, цинерарії із сріблястим листям, бегонії, чорнобривці різних сортів, пеларгонії, сурфінії, віоли Вітрока, сальвії.

Підприємство виграло тендер на 11,9 млн гривень цього року, за які будуть прибирати і озеленювати міські парки та бульвари, а також прикрашати вулиці до свят, чистити береги водойм від сміття.

"Висадимо і троянди, але їх щороку крадуть. Хочемо зробити більше "стрічкових" клумб — це ніби довгі візерунки з квітів посеред зеленого газону. А ще почнемо вертикальне озеленення у центрі Рівного, як на вулицях Вінниці чи Тернополя — на стовпах висітимуть пишні квітучі кошики. Торік ми зробити такі на День незалежності, а цього разу спробуємо на все літо", - зазначила І.Савчук.

Поки квіти ще готують до висадки, спеціалісти тресту засівають травою газони на центральній вулиці Соборній.