У клубі «Майстриня», що діє при відділі інформації та документів виробничої тематики (3-й поверх) (Рівненська обласна наукова бібліотека) розпочалася акція «Допоможемо пізнати світ дітям з вадами зору».

Мета акції створити тактильні книги для незрячих дітей, очима яких є пальчики рук. Торкаючись ними сторінок тактильних книг, діти розуміють як виглядають ті чи інші предмети, тварини, рослинний світ, читають казки та знайомляться з казковими героями, лічбою, правилами дорожнього руху, порами року, вчаться розуміти та пізнавати світ навколо себе.

Ідея вже давно зріла у членів клубу «Майстриня». Почалося все з відвідування презентації тактильних книг для незрячих та слабозорих дітей, що відбулася у нашій бібліотеці у листопаді 2015 року, де тифлопедагоги ДНЗ ясел-садка компенсуючого типу № 35 «Весняночка» для дітей з вадами зору знайомили користувачів з вже створеними на різну тематику власноруч тактильні книги. Побачивши ці книги, майстрині клубу загорілися також створити декілька книг і подарувати їх вихованцям ясел-садка.

Майстриня клубу - Волосянчук Наталія Анатоліївна розробила проект пізнавальної тактильної книги «Комахи» та народної казки «Колобок». Клубівці узгодили розроблений проект з консультантами-тифлопедагогами ясел-садка, виправили на їхній погляд деякі помилки, майстрині позносили тканини, гудзики, дріт, картон - тобто матеріали для майбутньої книги і приступили до роботи над нею. По викройкам які зробила Наталія Анатоліївна з малюнків комах, а саме: комара., гусіні, бджоли, метелика, мухи, жука, бедрика, майстрині викроїли частини тіл комах і почали їх сшивати.

Подалі клубівці кожної наступної суботи (9, 16, 23 квітня 2016 року о 15 годині) будуть зустрічатися і далі працювати над створенням задуманої тактильної книги «Комахи». Всіх бажаючих запрошують приєднатися та долучитися до доброї, благодійної справи.

Про це повідомляють з Рівне нскьої обласної бібліотеки

pic

pic