Про "Зелену стежку" у Рівному заговорили ще минулої весни. За рік встигли розробити проект та отримати кошти на його втілення. І от з настанням тепла роботи мали б початись. Та тільки ініціатори проекту не змогли знайти спільної мови з підрядником і проектантом. Це пригальмувало старт роботи.

Весною 2016 року рівненські активісти розробили концепцію "Зеленої стежки" у місті: якою має бути доріжка та яка ціль її облаштування. Схеми опублікували у соцмережі ФБ.



pic

pic

Поки що планують впорядкувати доріжку на ділянці від проспекту Миру до вулиці Соборної понад берегом Усті.

Юрій Ойцюсь ініціатор проекту "Зелена стежка" розповідає, місто вже й кошти виділило на впорядкування стежки. Із запланованих тут робіт - підняти опущені чи викривлені бетонні плити, викорчувати старі пні, влаштувати пандуси. Та раптом, каже Юрій, заговорили лише про встановлення пандусів. Втім запевняє, самих пандусів замало. Та й ті за проектом не до кінця продумані: "Щоб виїхати на міст, пандус буде, а як спуститись з мосту - не продумали". Активісти "Зеленої стежки" навіть до міського голови з цим питанням пішли. За словами Юрія, Володимир Хомко дав розпорядження пройтись комунальникам та проектантам цією стежкою разом з ініціаторами проекту, та оцінити, що потрібно для влаштування комфортної доріжки. І запланувати все, що потрібно для облаштування екостежки.

Проте, під час зустрічі Юрія з представниками ЖКГ, проектанта та виконавців робіт оцінити поле робіт не змогли - у присутності журналістів "робочу" прогулянку берегом Усті не захотіли провести. Хоча пояснили - зробимо все, що планують, потрібно лише врахувати, що може змінитись проект, зміниться і кошторис. Головне - стежку таки робитимуть.

Тим часом Юрій Ойцюсь не втрачає ентузіазму. Каже, гроші на "Зелену стежку" вже виділили - перші 800 тисяч. Залишилось лише визначитись з полем робіт. Важливо те, що проект підтримують люди та влада.

Більше про "Зелену стежку" у Рівному - дивіться сьогодні у "Новинах Рівного".

pic