Плати більше - а отримуй як завжди? З нового року до усіх цінових перепадів зросла ще й вартість харчування у дитячих садках. Відповідно - мали б збільшитися й порції, переконують батьки. Натомість - черга невдоволення: одні жаліються - на меню, інші - ж на кількість їжі. Знімальна група "Першого місцевого" вирішила дізнатися, чим годують маленьких рівнян та чи задоволені батьки харчуванням своїх дітей у дошкільному навчальному закладі.

Проблема харчування у дитячих садочках Рівне нщини набирає обертів. Молоді мами і татусі скаржаться на якість страв, якими готують їх дітлахів, але на камеру говорити бояться. Мовляв, їхню дитину ображатимуть. Одна рівнянка таки погодилась говорити - анонімно.

З нового року ціни на харчування у дошкільних навчальних закладах дещо змінилися. Відтепер батьки платять більше, відповідно і розмір порцій змінився.

Як годують маленьких рівнян, Перший місцевий вирішив побачити на власні очі. Медсестра Галина Голас має стаж у 38 років . Саме вона кожного дня складає меню для ясельних та садових груп. Переконує - всі продукти свіжі. Особисто слідкує за їх постачанням.

До слова, якщо у дитини алергія на той чи інший продукт, то для неї складається індивідуальне меню. Принаймні, так кажуть працівники дитячого дошкільного закладу.

Шеф-кухар Ольга Кузьмарук вже 25 років працює у дитячому садочку. Каже: точно знає, як правильно харчувати дітей. Всього у харчоблоці працюють шестеро.

Шеф-кухар переконує, - кухонне обладнання сучасне та нове.

У дошкільному навчальному закладі 14 груп. Кожна харчується відповідно до розкладу. Сьогодні ж на перше дітям подають- розсольник.

На на друге - картопляне пюре,салат та м'ясний рулет, на десерт - яблуко. (№194_01 (01:21 - 01:31)

Перед подачею - їжу зважують та вже подають на кожну групу. Порції відповідно до кількості дітей у групі. Самі ж малята їдять із задоволенням - кажуть працівники. Найменшим вихованцям дошкільного закладу 2 роки. Вправно користуватися приборами не всі вміють. Тож їм допомагають - вихователі та няні. Завідувач садочку переконує - відкриті до діалогу з батьками, якщо ті мають претензій щодо харчування.

Це всього лиш один садочок у якому побувала знімальна група телеканалу "Рівне 1". А от чи всі дошкільні навчальні заклади готові відкрито показати, що у них на кухні та чим годують дітей? Рівнянам залишається тільки сподіватись, що їхні скарги таки почують.