Дивно, але багато хто навіть не підозрює про існування такої речі, як чоловічий весільний костюм, нічим не відрізняючи його від звичайного, «офісного». Ми спробуємо заповнити цей інформаційний вакуум.

Весільний костюм проти повсякденного

Чому ж, все-таки, виділяється урочистий весільний наряд з сірої буденної маси? Головний критерій - ошатність, як би не узагальнено це звучало. Це не обов'язково має бути дорогий матеріал. Відмінно виглядає не тільки шерсть з шовком, але і відносно недорогий, синтетичний костюм.

В розмаїтті видів костюмів для урочистих подій недосвідченому покупцеві легко заплутатися. Зупинимося на них детальніше.



pic

Незважаючи на те, що фрак з'явився на світ у вигляді військової форми, зараз важко собі уявити будь-яку серйозну світську подію без цього наряду. Укорочений спереду піджак з довгими і вузькими статями ззаду є відмінною особливістю цього костюма.

Піджак не застібається при носінні, у зовнішню нагрудну кишеню обов'язково лягає біла хустка (або світлий, але ні в якому разі не чорний).

1. Під піджак одягається сорочка білого кольору.

2. Поверх неї - білий жилет, який завжди повинен бути застібнутий на всі ґудзики.

3. Туфлі повинні бути чорні, як і шкарпетки.

4. Довершує ансамбль краватка-метелик чи краватка із великим вузлом.

5. Якщо весільна церемонія проходить взимку, то слід подбати і про купівлю особливого верхнього одягу, до якої також пред'являються спеціальні вимоги. Вони включають в себе чорне пальто, білий шарф, білі рукавички і чорний капелюх-циліндр.

Смокінг для нареченого

Смокінг задуманий спочатку як костюм для куріння («Smoking» означає «куріння» в англійській мові). Цим і зумовлена поява атласу: з нього відмінно струшують попіл, не залишаючи слідів. У наш же час він асоціюється виключно зі світськими раутами. Отже, для такої урочистої події, як весілля, він підходить ідеально.

Шиється смокінг з тонких тканин, тому, звичайно, всі кишені зовні фальшиві. Це робиться для уникнення деформацій. При цьому внутрішні кишені присутні обов'язково.

1. Слід знати, що штани до смокінга не носяться з ременем, найбільш поширений замінник - підтяжки або пояс-кушак.

2. Біла сорочка зі стоячим коміром - це класика, але в наш ліберальний час можна обійтися і без нього.

3. Жодних ґудзиків на рукавах - тільки запонки.

4. Краватка-метелик - неодмінний атрибут. Класичний колір, на відміну від фрака, - темний, в ідеалі - чорний.

5. Краватка в’яжеться так, щоб його краї закривали гострі кінці комірця сорочки.

6. Чорні туфлі, в поєднанні з чорними ж шкарпетками, повністю довершують картину.



pic

Костюм трійка на весілля

Класичний костюм надає набагато більше свободи вибору, ніж фрак або смокінг. Покрій, аксесуари, кольорова гама може змінюватись досить вільно без побоювання здатися вульгарним. Костюм-трійка включає в себе піджак, брюки, жилет і краватку.

1. Рукава піджака, зазвичай, повинні бути коротше рукавів сорочки приблизно на 3 сантиметри, воріт сорочки не повинен виглядати більш, ніж на 2-3 сантиметри.

2. Ремінь для брюк підбирається у відповідності з взуттям, але при цьому він не повинен визирати з-під жилета.

Такий варіант має право на існування, але і жилет має свої переваги. Він, безсумнівно, додає солідності, що є плюсом, так як виглядати занадто буденно наречений на весіллі не повинен. Якщо погода дуже спекотна або весілля триває вже дуже довго, піджак можна зняти, при цьому наречений збереже солідний і урочистий вигляд. Цей прийом допоможе також урізноманітнити весільні фотографії.

Весільний костюм двійка

Костюми-двійки останнім часом дуже популярні як весільне вбрання для нареченого. Деяких приваблює відносно низька вартість, деяких - можливості виглядати менш формально і відчувати себе відповідно.

При цьому варіанті можна дозволити собі більше рухів, ніж при використанні трійки. Наприклад, можна взагалі не одягати краватку, також можливість заміни сорочки на що-небудь простіше.

Хоча, в більшості випадків, весільний костюм без краватки і класичної сорочки не використовується, але зустрічаються навіть випадки поєднання його з футболкою з принтом, і вони далеко не поодинокі.



pic

Екзотика, нетрадиційні костюми на весілля

Зросла популярність тематичних весіль, а тому постають нові вимоги до весільних костюмів. Тут на перший план виходить відповідність костюму тієї епохи або оточенню, на якому зупинили свій вибір молодята. Наприклад, для весілля в стилі волелюбних шістдесятих більше підійде яскравий костюм, не обов'язково однотонний. Візерунок у велику клітку також буде доречним. Для «гангстерського весілля» потрібен класичний костюм тридцятих років, неодмінно з автентичним головним убором.

Деякі йдуть далі, нічим не обмежуючи буйність своєї фантазії. Так з'являються на світ постановки весілля Шрека з Фіоною та інших казкових і фентезійних героїв. У цьому випадку нареченому не обійтися без пошиття костюма на замовлення, якщо, звичайно, він не вирішив зробити це самостійно.

На даний момент можна вибрати абсолютно будь-який колір і відтінок і, швидше за все, жоден з них не викличе здивування у гостей весільної церемонії.

Головне, що слід пам'ятати - колір весільного костюма нареченого неодмінно повинен поєднуватися з кольором весільного плаття нареченої. Все інше віддано на відкуп смакам і фантазії молодят. Незмінною залишається практична рекомендація вибирати в спекотну пору більш світлі тони, а в холодну пору року - більш темні.