4 квітня о 13:35 до Служби порятунку Рівного за номером «101» надійшло повідомлення про загорання сухої трави в м.Рівне по вул. Дворецькій, 122а. За вказаною адресою виїхали бійці 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини.

На місці події було з’ясовано, що горить суха трава на площі 0,05 га. Рятувальники оперативно подали на гасіння пожежі водяний ствол. О 13:59 пожежу було локалізовано, о 14:05 - ліквідовано. Вогонь встиг охопити 0,05 га сухої рослинності. Причина займання наразі встановлюється фахівцями.

pic

Цього ж дня о 14:46 до служби порятунку Рівне нщини надійшло ще одне повідомлення про загоряння сухої рослинності в обласному центрі по вул. Пекарській, поблизу будинку №18. На ліквідацію загоряння булу направлено бійців 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено близько 0,4 га сухого покриву рослинності. О 16:16 бійцям ДСНС вдалося локалізувати пожежу та не допустити її розповсюдження. О 16:35 загоряння було остаточно ліквідовано.

О 16:45 до Служби порятунку Рівного за номером «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави на території Городоцької сільської ради Рівне нського району поблизу вул. Б.Штейнгеля. На ліквідацію цієї надзвичайної події виїхали бійці 21-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Прибувши за вказаною адресою рятувальники встановили, що вогнем охоплено близько 0,3 га сухого покриву рослинності. О 18:00 вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу та не допустити її розповсюдження, а о 19:15 пожежу було ліквідовано.



pic

Рятувальники Рівне нщини наголошують, що під час виїзду на гасіння сухої трави численних матеріальних втрат зазнає пожежно-рятувальна служба. Адже кожен виїзд за сигналом «тривога» - це чималі затрати людських ресурсів, а також колосальні витрати пального. Також не всі знають, якої шкоди завдає здоров’ю людини та довкіллю таке невинне багаття. Надмірна кількість продуктів горіння, що виділяється в повітря при спалюванні сухої трави призводить до загострення хронічних та серцево-судинних хвороб, підвищення тиску і поганого самопочуття.

Тому працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівне нській області вкотре звертається до усіх громадян Рівне нщини із проханням не спалювати сухої трави та не провокувати виникнення пожеж, котрі завдають чимало збитків господарству краю. Адже такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей.

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Рівне нській області