Весільні рукавички – аксесуар, який був актуальним на початку 18 століття, коли представниці прекрасної статі носили його щодня. Проте тепер їх одягають і для доповнення весільного образу, адже вони надають нареченій елегантності та вишуканості.

Типи весільних рукавичок

Цей атрибут вбрання нареченої розрізняється за кількома характеристиками: по дизайну, узору, довжині, з тканини, яка використовувалася для їх виготовлення, кількістю кнопок. Розглянемо моделі, які користуються попитом:

1. Класичні. Довгі, висотою вище ліктя, зшиті, як правило, з атласу.

2. Мітенки. Короткі, що не доходять до середини передпліччя елементи вбрання, для виготовлення яких використовують мереживні або ажурні тканини. Особливо актуальні в літню пору. З петелькою, за рахунок якої аксесуар утримується на пальці.



pic

Без пальців

Весільні рукавички без пальців умовно можливо розділити на два види:

1. Мітенки - короткий, отрывающий пальці аксесуар, який не створює дискомфорту, дає можливість безперешкодно надіти обручку, не знімаючи рукавички під час церемонії. Недоліком даного фасону вважається те, що вони візуально роблять пальці рук коротше.

2. На один палець - кріпляться і тримаються за рахунок петельки на середньому пальці, для виготовлення якої в основному беруть атласну стрічку або ж нанизані намистинки. Така модель не приховає ваш прекрасний манікюр.

Короткі

Короткі весільні рукавички надають образу нареченої витонченість. Відмінно поєднуються з короткими сукнями з довжиною рукава до ліктя і трохи нижче. Не будуть гармонійно виглядати такі моделі з сукнями на довгий рукав або без рукавів.

Довгі

Святкове плаття на тонких бретелях або відкриває плечі чудово поєднується з довгими весільними рукавичками. Виготовляють їх, як правило, з атласу або мережива. Така модель здатна приховати недоліки рук.

Доречно одягати на церемонію одруження, прогулянку, фотосесію, але під час застілля наречена обов'язково повинна зняти їх.



pic

Мереживні

Весільні рукавички з мережива зроблять образ нареченої елегантним і ніжним. Такий фасон підійде під будь-яку модель сукні, і не має значення, яка тканина взята за основу для виготовлення виробу. Красиво виглядають аксесуари, прикрашені дрібними стразами або камінчиками з кольоровими відблисками.

Ажурні

Ажурні весільні рукавички гармонійно доповнять образ нареченої, у разі, якщо у сукні довгий рукав. Представлений тип має не лише естетичний характер, але і практичний - вони зможуть зігріти руку прекрасної дами в прохолодну погоду.

Кольорові

В сучасному світі не всі дівчата дотримуються думки, що вінчальний наряд, і всі супутні атрибути повинні бути білого кольору. Багато наречених, намагаючись виділитися, зробивши свій образ оригінальним, підбирають кольорові аксесуари.

З прикрасами

Нерідко зустрічаються весільні рукавички, декоровані різними прикрасами. В якості прикрас використовуються каміння (дорогоцінне і напівдорогоцінне), перли (як натуральний, так і штучний), бісер, намистини, стрази, атласні стрічки. Можливе використання елементів вишивки.



pic

Тканина для рукавичок

Для виготовлення «одягу» для рук нареченої використовуються різноманітні тканини, в залежності від моделі і від пори року, на який вони розраховані. Так, для моделей суконь осінньо-зимового періоду використовується жаккард, атлас, креп, тафта, мереживо. Для літа ідеально підійдуть легкі повітряні тканини - ситець, шифон, шовк, бавовна.

Не варто забувати, що фасон і тканина, із якої виготовлений аксесуар, повинні гармонійно поєднуватися з сукнею нареченої.

Як підібрати рукавички до весільної сукні

Серед великого асортименту слід вибирати ті моделі, які максимально підходять за фасоном до вашого наряду, а також тканини сукні, аксесуарів повинні перегукуватися по текстурі. Тільки в цьому випадку вони будуть виглядати гармонійно, доповнюючи образ.

Весільні атрибути повинні відповідати тону сукні. В окремих випадках бувають винятки, коли такі весільні елементи відрізняються за кольором або відтінком. Підбираючи довжину, пам'ятайте про правило: чим коротше рукави сукні - тим довше повинні бути аксесуари. Весільні рукавички надають завершеності образу нареченої, захищаючи ніжні ручки прекрасної дами весь день.