Замість трьох гривень - вісім. У Рівному перевізник раптово відмінив пільги на проїзд на приміському маршруті Рівне - Нова українка. Таке рішення неабияк обурило пенсіонерів. Тож вони вийшли відразу на два пікети. Один влаштували на автовокзалі, інший - біля Рівненської облдержадміністрації. Чи почули перевізник та влада голос народу - дізнавались наші журналісти.

Пані Галина кілька років їздила маршрутом "Рівне - Нова українка". Різке підняття тарифів з 3 до 8 гривень змусило її, як і інших рівнян, пікетувати місцевого перевізника. Люди перекрили дорогу та не пустили автобус у рейс. Вимога до водіїв та підприємця-перевізника одна.

Пікетувальники розповіли, що про відміну пільг дізнались з оголошення. У ньому перевізник повідомив, що 1 квітня окремі пільгові категорії пасажирів безкоштовно перевозитись не будуть. За вирішенням проблеми інша група пенсіонерів зібралась у Рівне нській ОДА. Причину відміни пільгового перевезення обуреним рівнянам пояснив керівник ГО "Союз перевізників України" Валентин Демчук.

Тож перевізники додають, нині возять людей собі у збиток.

Таким словам люди здивовані, адже хоч і багато пенсіонерів користуються цим маршрутом - з усіх брали гроші. Нові тарифи людям не по кишені, тому готові до радикальних дій, аби відстояти стару ціну.

Зрештою на спільну нараду зійшлись представники влади, перевізника та пікетувальники. В результаті переговорів дійшли згоди - доки держава не передбачить компенсації за пільговий проїзд, перевізник возитиме людей таки за 4 гривні.