Чому при вражаючих декоративних можливостях нестандартні батареї опалення не дуже широко використовуються? Розбираємося у всіх плюсах і мінусах разом.

Дизайнерські радіатори - наочний приклад того, як стараннями фахівців навіть самий звичний предмет інтерєру перетворюється на витвір мистецтва. Втім, у використання нестандартних опалювальних елементів є як плюси, так і мінуси. Ми постаралися розібратися в питанні і дізналися думку професіоналів.

Головні переваги

1. Ідеальна відповідність інтер'єру. Більшість стандартних радіаторів, на відміну від дизайнерських, з величезними труднощами вписується в той чи інший стиль інтер'єру, і далеко не для кожного колірного рішення обстановки підійде типова біла батарея.

2. А ось варіативність форм. Зупиняючись на дизайнерському радіаторі, можна вибрати кутову або напівкруглу модель, вирішити проблему розміщення батареї на вузькій стіні або під низьким підвіконням.

3. Функціональний елемент декору. Дизайнерський радіатор, крім основної практичної функції, може нести і декоративну. Сучасні виробники випускають опалювальні елементи химерних форм і забарвлень.

4. Додаткові функції. Часто опалювальні елементи, створені дизайнерами, мають додаткові практичні властивості. Нерідко зустрічаються батареї з функцією лавки, вішалки, полиці. Такі моделі 2-в-1 економлять місце і допомагають розвантажити обстановку.

pic

Ключові недоліки

1. Ціна. На жаль, назвати дизайнерський радіатор недорогим задоволенням можна, причому висока вартість визначається не тільки ціною моделі. Установка нестандартної батареї вимагає високих професійних навичок. Якщо обрана електрична модель, потрібно готуватися до підвищених витрат протягом усього терміну експлуатації. Залежно від типу радіатора, може знадобитися проведення додаткових комунікацій.

2. Ризики експлуатації. Звертаючись до моделей закордонного виробництва, потрібно бути готовим до несумісності з українськими реаліями: характеристиками води, кліматичними умовами, електричною напругою.

pic