Триває напрацювання комплексу спільних з Генпрокуратурою заходів, спрямованих на врегулювання конфліктної ситуації у Сарненському районі Рівненської області.

Керівництво Національної поліції України доручило структурним підрозділам НПУ, відповідальним за забезпечення публічної безпеки, розробку комплексу оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на вирішення конфліктної ситуації, що склалася навколо незаконного видобутку бурштину у Сарненському районі Рівне нської області.

Читайте також: На Сарненщині бурштинокопачі у сутичці з правоохоронцями вивели бронетехніку

16-річний хлопець отримав поранення у сутичці бурштинокопачів з поліцейськими [ЕКСКЛЮЗИВНЕ ВІДЕО, 18+]

Наразі поблизу місця інциденту перебуває достатня кількість правоохоронців для забезпечення правопорядку. Керівництву обласної поліції доручено вжити усіх необхідних заходів для врегулювання ситуації. Національна поліція України готова забезпечити публічну безпеку і в межах законодавства адекватно реагувати на порушення правопорядку.

Резонансні події у Клесові прокоментували правоохоронці [ВІДЕО]

Спільно з Генпрокуратурою напрацьовано комплекс заходів. Зокрема, буде створено оперативний штаб для оперативного реагування на ситуацію навколо незаконного видобутку бурштину. Водночас Національна поліція України вкотре звертає увагу на той факт, що видобуток і продаж бурштину досі не врегульований на законодавчому рівні.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України