Як повідомляють у соцмережах, вищезгадана собака узяла слід слона, що втік від перевізника. Учора надвечір прикордонний пес, якого співробітники Держприкордонслужби залучили до пошуків слона, взяв слід в Рівненській області. Тварина втекла від перевізника неподалік кордону з Білоруссю.

Як повідомляли засоби масової інформації в Україні з білоруської вантажівки втік слон на прізвисько Маркіз. Його везли з угорського цирку в Білорусь. Він вдався до втечі недалеко від українського кордону. В той час коли водій вирішив перевірити тварину, слон вирвався на свободу.

Наляканий чоловік відразу повідомив українським правоохоронцям, в тому числі й прикордонникам. Охоронці кордону з’ясувавши всі обставини оперативно організували пошуки. Віднайти слона вдалося в лісовій місцевості на Рівне нщині , а «чотирилапий прикордонник» відпрацював на 100%. Знаходився слон в місцях, де відбувається незаконний видобуток бурштину.

Втихомиривши тварину правоохоронці звернули увагу, що в районі, де завжди «людно», не має жодного копача. З'ясувалося, що копачі загледівши слона не на жарт перелякалися та кинулися навтіки. Проаналізувавши всі за та проти, прикордонники вирішили не затримувати слона, а нагодувавши, відпустили в рівненські ліси, аби він продовжував допомагати протидіяти псуванню природних надр та знищувати українські багатства. Віднині Маркіз буде гуляти лісами та наводити страх на злісних порушників.

Цю правдиву інформацію повідомили зі сторінки Держприкордонслужби України

І відразу в мережі виринула реакція держави-сусіда. Перебування білоруського слона на теренах Рівне нщини спровокувало наступний пост у Фейсбук.

Гэніальна, хто ня ведае:На ўкраінскай мяжы зьбег слон, якога везлі ў Беларусь Здымак: (с)Ігар Тышкевіч

Опубліковано Мая Краіна Беларусь 31 березень 2016 р.

Чи повернуть слона на баЦьківщину - поки не відомо. Проте Перший місцевий слідкуватиме за його долею.