Весільні церемонія - священна і знаменна подія в житті кожної люблячої пари. Природньо, що любов - поняття загальне для всіх людей на планеті, а от традиції у всіх різні. Нам можуть здатися деякі звичаї дивними, смішними і нереальними, але вони все-таки є. Багатьом молодим парам буде цікаво - як одружуються в інших країнах і культурах. Можливо, навіть захочеться почерпнути щось для себе і зробити своє весілля незвичайною і оригінальною.

Африканці, наприклад, висловлюють свою любов трохи дивакуватим способом. Вони весело стрибають через мітлу під барабанний дріб. Мітла є символом початку нового сімейного життя. А кожна наречена в день весілля повинна надіти намисто з черепашок, що символізує чистоту та цнотливість.

На Кубі весільні гуляння проводять з великою пишністю. На кожному весіллі, обов'язково, грає жива музика, всі гості багато танцюють. З особливим бажання гості беруть участь у традиційному грошовому танці. Його можна назвати еквівалентом танцю з нареченою. Кожен, хто хоче потанцювати з нареченою, повинен заплатити гроші, тим самим допомагає молодятам покрити відчутні витрати на весілля.

Цю корисну традицію запозичили з європейської культури. У багатьох країнах прийнято, щоб біля входу в весільний зал сидів музикант, а гості проходячи в зал, платять йому. Такі традиції часто запозичуються з інших культур, а потім трохи видозмінюються.



pic

Англійський весільний обряд, який був проведений в церкві, має таку ж законну юридичну силу, як і реєстрація в РАГСі. Саме тому більшість пар воліють вінчатися в церкві, ця церемонія, набагато, цікавіше святковіше і красивіше. В Англії запрошують маленьких діточок, щоб вони носили квіти або підносили обручки.

У Франції більшість молодят дотримуються старовинної традиції - випивають вино за довгий щастя з великої красивої чаші з двома ручками. Потім ця чаша залишається на пам'ять для нащадків.

У Німеччині на весільній церемонії кожна наречена повинна, обов'язково, мати при собі хліб і сіль; Німці вважають, що це принесе матеріальний достаток в майбутню сім'ю. А ось наречений насипає собі в кишеню зерно, що обіцяє багатство і успіх. Перед весіллям, німці приходять до будинку дівчини і починають розбивати про поріжок тарілки, привертаючи тим самим до молодят успіх та багатство. Гості намагаються вистелити всю дорогу від церкви до будинку ялиновими гілками, за що отримують невеликий подарунок - хусточки.

В Ірландії, прийнято розламувати над головою нареченої вівсяний пиріг, робиться це для того щоб молодята ніколи і ні в чому не бідували. До того ж, їм важливо, щоб першими молодят вітали холості дівчина і чоловік.

На Ямайці в будь весільне меню включають варений рис і м'ясо кози з прянощами. М'ясо прийнято готувати за день до весілля. З напоїв, дуже, популярні - солодкий фруктовий сироп і ром з червоного перцю і лайма. Цей традиційний напій приємний, але дуже міцний. Крім цих напоїв подають традиційну вино і грайливе шампанське. Весільний торт, воліють темний або з фруктовою начинкою. Весілля найчастіше триває до світанку. Ямайка відрізняється своєю гостинністю, навіть на весіллі, тут привітно зустрічають і пригощають навіть незваних гостей.

У Пакистані, наречена іде з батьківського дому з Кораном на голові. Всі сучасні пакистанські нареченої воліють одягатися в червоне, вважається, що цей колір символізує сімейне щастя. Крім того червоний наряд нареченої дуже яскравий і помітний, а значить, вона буде центром уваги. У день весілля ніхто, крім самої нареченої не повинен надягати одяг яскраво червоного кольору.



pic

У Перу, досить, цікавий звичай пов'язаний з весільним тортом. Коли печеться святковий торт, то між його шарами кладуть красиві різнокольорові стрічки. На весільній церемонії, перед тим, як торт розріжуть для подачі гостям, самотні дівчата тягнуть стрічечки з торта. Тій дівчині, кому дістанеться стрічечка, з прив'язаним на кінці колечком, протягом наступного року належить вийти заміж.

Вважається, що більшість шлюбних традицій, популярних сьогодні, прийшли з Риму та Греції. Вони, природно, змінилися під впливом багатовікового переважання християнської культури. Приміром, в античному світі цнотливість символізувала біла фата, а зовсім не сукню. Біла одяг підкреслював тільки урочистість цього моменту. Обмін обручками в Стародавньому Єгипті знаменував вічність і фортеця сімейного щастя. Весільний торт або пиріг вважався символом достатку у всіх країнах.

У Болгарії молодят обсипають стиглими плодами інжиру.

У Греції, в той час коли наречений і наречена готуються вийти до гостей, гості голосно співають, веселяться і танцюють на їх честь. Друзі і подружки молодят надягають вбрання із зображенням ока. Вважається, що вони захистять пару від невдач. Також, по майбутньому шлюбного ложа, спеціально, дають бігати дітям, для того щоб у молодої сім'ї скоріше з'явилося потомство.



pic

У Китаї, люблячі наречений і наречена п'ють з однакових кубків, які пов'язують червоною стрічкою. Символізує цей обряд любов, духовну близькість, довіру і подружню вірність.

У Польщі теж існує, так званий «грошовий танець». Відрізняється він тим, що монетки гості кріплять до сукні нареченої. Наречений повинен, також зняти з нареченої фату, і гості повинні будуть кидати в фату гроші. Іноді, на польській весіллі молодий нареченій на голову надягають вінок з квітучого розмарину, який плететься усіма друзями та родичами.

Всі весільні традиції хороші і примітні по своєму, багато дивних, інші навіть небезпечні, але без них весілля було б занадто простим.

Джерело: 76124-vesilni-tradici-riznih-kultur-ta-kra-n-svitu.html