Не брамою єдиною. А ще й новітнім - сучасним баченням, чи переплетеннями з автентикою. Такі два варіанти логотипу міста та його брендування представили сьогодні депутатам Рівнеради. Легке питання обранці слухали не зовсім уважно, та голосували емоцією. Як депутати логотип міста обрали - дивіться далі.

Хвилювання, маркування та загальне очікування. Так депутати й ініціативні групи, які працювали над створенням варіантів логотипу міста, очікували на їхню презентацію. Варіантів було цілих два: триколірні кільця, які підтримував відомий у Рівному дизайнер Олексій Огонь, та червона вишивка-хрест, розроблена аспірантами-активістами. Першими презентували кільця.

А ще каже, це нагадує спіраль ДНК, коли ж її розрізати - отримаємо оті самі кільця. До того ж презентує як цю спіраль можна використати у повсякденному житті - тут не лише прапори, а й вказівники, вивіски, зупинки, лавки, ліхтарі та чимало іншого.

Другий варіант - альтернативний - хрест, або ж як його інакше називають - вишивка. Поєднав у собі чотири елементи, які відображають Рівне . Один з них - восьмикутна зірка. Мовляв, саме такі мотиви у класичній поліській вишивці.

Презентують свої варіанти: як можна "розібрати" логотип, аби розмістити його на постерах, сітілайтах, умістити в презентаційні для Рівного події та навіть тролейбуси і зупинки. А ще дрібнички: від прапорців до чашок, сумок, візитівок.

Депутати беруться висловлювати свої думки, хто про гроші турбується, хто про авторські права. Деякі навіть перерву беруть, аби порадитись. І врешті голосуванням завершують тримісячну гру у хрестики нулики. 35 депутатів обирають... альтернативну розробку. Тепер лишилося, аби прийнятий логотип таки прижився й достойно відслужив місту.