Вони не можуть бачити цей світ, проте мають жагу його пізнавати. Саме для незрячих та людей з вадами зору у Рівному презентували книгу шрифтом Брайля. У чому її особливість та в якій літературі тепер є потреба - далі у сюжеті.

Рівнян з особливими потребами у Покровському соборі сьогодні зібрала небуденна подія - презентація молитовника шрифтом Брайля. Унікальність цієї книги у тому, що це перший молитовник для незрячих саме українською мовою. Керівник громадської організації інвалідів з вадами зору Петро Поліщук стверджує: літератури для людей з особливими потребами в Україні обмаль, особливо духовної.

Катерина - перша, з тих кому пощастило взяти до рук україномовний молитовник. Водячи пальчиками по товстому папері зі шрифтом Брайля, виразно читає молитву для усіх присутніх у храмі. Каже, що щиро рада появі такої книги, адже серед її читацьких уподобань - і духовна література.

Те, що незрячі не мають змоги самотужки прочитати молитву - велика несправедливість, - вважає Архієпископ Іларіон. Священнослужитель впевнений: 40 подарованих рівнянам примірників - це лише початок, і сподівається: наступного року духовних книг видадуть більше.

Організатори презентації молитовника у Покровському храмі переконують: поганий зір не заважає цим людям мати добре серце. Тепер вони ще й зможуть самостійно звертатися до Бога. І саме завдяки виданому молитовнику всі незрячі віряни нині доєднаються до молитви за мир в Україні.