На Рівненщині продовжують реалізовувати проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ». Цьогоріч сільські громади в його рамках впроваджуватимуть 5 громадських ініціатив.

Так, громада села Копитів Корецького району замінить вікна у школі на сучасні енергозберігаючі. У селі Малеве, що на Демидівщині, облаштують на вулицях світлодіодні світильники, а у віддаленому від райцентру селі Пеньків Корецького району капітально відремонтують ФАП. Водночас громада села Оженин, що на Острожчині, реконструює систему водопостачання.

Тим часом, Миляцька об’єднана громада, що на Дубровиччині, реалізовуватиме пілотний проект – створення ЦНАПу. Він надаватиме якісні та доступні послуги майже 7 тисячам мешканцям. «Рівне нщина входить у п’ятірку областей України, в якій успішно реалізовується проект ЄС/ПРООН. Водночас створення ЦНАПу за кошти іноземних донорів свідчить про те, що вони нам довіряють. У разі успішної реалізації цієї ініціативи, ПРООН поширить таку практику по всій Україні», - зазначила координатор проекту Ольга Кашевська.

За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівне нської ОДА Ігоря Тимошенка, цьогоріч на реалізацію ініціатив громад залучаються грантові кошти у сумі 3 мільйона 700 тисяч гривень. Співфінансування з обласного бюджету складатиме 350 тисяч гривень. Частка коштів громад становитиме 10 відсотків.

Про це повідомили з прес-служби Рівне нської ОДА

pic