Незважаючи на усі застереження правоохоронців, мешканці краю продовжують «рятувати» своїх рідних від поліції та купувати неіснуючі товари в Інтернеті. За минулу добу довірливі жителі Рівненщини через власну необачність поповнили кишені шахраїв майже на 21 тисячу гривень.

Так, 65-річний рівнянин після телефонного дзвінка невідомого перерахував на рахунок афериста п’ять тисяч гривень для термінового лікування товариша, який нібито перебуває у реанімації.

Аналогічно повідомили і 71-річній жительці обласного центру, що її племінник потрапив у ДТП і край потрібні гроші на операцію. Жінка поповнила картку зловмисника на чотири тисячі 200 гривень. А 43-річна мешканка Млинівського району намагалася «врятувати» свого сина від кримінальної відповідальності за скоєну крадіжку й перерахувала шахраям дві тисячі гривень.

37-річний житель Радивилівського району позбувся шести тисяч заощаджених коштів, які перерахував за «виграний» акційний автомобіль. Іще четверо рівнян «обпеклися» на купівлі-продажі різноманітних товарів через мережу Інтернет на загальну суму три тисячі 600 гривень.

Відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області повідомляє, що за усіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції застерігають громадян бути пильними під час будь-який операцій з грішми. Щоб не стати наступною жертвою шахраїв не перераховуйте кошти, доки не отримаєте замовлений товар, а в разі надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку грошей, негайно повідомте до поліції.