Природа створила жіночі груди для єдино важливої мети - вирощування потомства. Але чи може сучасна жінка погодитися з цим? Жіночі груди - наша важлива гідність, наша зброя та хитрість, наша гордість. Тому підтримувати її красу необхідно в будь-якому віці: від підліткового віку до зрілих років.

Чому відбуваються зміни?

Багато жінок впевнені, що відмова від грудного вигодовування є гарантією відсутності змін грудей. Але це далеко не так: груди - це залоза, вона не має м'язових волокон, форма грудей змінюється з віком, і прямо залежить від початкової форми.

pic

Якщо груди великі та м'які, то після вагітності в будь-якому випадку будуть зміни, якщо ж ви володієте грудьми невеликого розміру, то у вас більше шансів зберегти на більш тривалий час її первісний стан. Не варто забувати і про деякі анатомічні особливості, про спосіб життя. Якщо перебувати завжди в неправильному положенні, сутулитися і не займатися собою та своїм способом життя, то грудні м'язи просто слабшають. Через що і відбувається опущення грудей. Саме тому так необхідно тримати спину рівно.

Використання спеціального бюстгальтера не дає гарантії, що форма грудей не зміниться. Багато жінок від нього відмовляються зовсім. Зазвичай цей аксесуар необхідний тільки власницям великих грудей або годуючим, поки є підтікання молока. Якщо було вирішено використовувати цей аксесуар, необхідно вибирати його дуже ретельно. Якщо модель бюстгальтера підібрана неправильно - він занадто тісний або високо затягнутий, - то різко зростають шанси зіпсувати форму грудей.

У період вагітності жіночі груди розквітають разом з жінкою. У цей момент якнайкраще помітне її зростання та розвиток. Навіть якщо до вагітності у дівчини був нульовий розмір в бюстгальтері з поролоном, під час виношування дитини груди можуть досягти ідеалу в очах чоловіка - розкішного третього!

pic

Але вагітність триває всього лише 9 місяців (повірте, вже скоро ви будете згадувати про цей період, як про саму чудову мить свого життя!) І актуальні хвилювання з приводу токсикозу або сексу під час вагітності, змінюються зовсім іншими питаннями. Як відновити груди після пологів і годування? І можна хоча б повернути її форму? Адже розмір, ясна річ, піде разом з грудним молоком. Відповімо просто: відновити можна, якщо виконувати нескладні рекомендації косметологів.

Креми. Живлення та зволоження грудей важливо не менше, ніж харчування та зволоження шкіри обличчя. Існує безліч спеціальних кремів для зони декольте. Оберіть зміцнюючий.. Як правило, таким кремом можна користуватися не частіше двох разів на тиждень, якщо інше не написано в інструкції. Тоді в період лактації і після неї треба буде щодня втирати зволожуюче молочко.

Масаж. Зіставте щоденні процедури нанесення крему з масажем грудей. Повірте, цей спосіб при його регулярному використанні - найефективніший при відновленні після годування. Масажуйте ліву та праву грудь по черзі протилежною рукою погладжуючими (!) рухами в напрямку від соска. При цьому сам сосок не чіпайте і не здавлюйте сильно груди.

Маски. Нарівні з кремами хорошим ліфтинг-ефектом володіють маски для зони декольте. Особливо з морськими водоростями, женьшенем і т.д. Використовуйте їх 1-2 рази на тиждень.

Спорт. Вправи для підвищення пружності грудей практично не впливають на самі тканини, але підсилюють кровообіг в них. За рахунок чого досягається тонус грудних м'язів, і бюст «піднімається». Ефект занять, як правило, залежить від методу тренування і природних даних. Ви можете звернутися до тренера у фітнес-клубі з проханням показати вам вправи на грудні м'язи. Або виконуйте наступний комплекс.

pic

• Віджимання «з колін». Встаньте в позу планки, упріться колінами в підлогу. Кисті рук трохи ширше плечей, пальці спрямовані вперед, а лікті - в сторони. Слідкуйте за тим, щоб спина не «провалювалася», голова трималася рівно, а «п'ята точка" не задиралася, - ваш корпус повинен бути як струна. Почніть з 8 віджимань в день. Старайтеся грудьми торкнутися підлоги. На випрямленні ліктів видих. На згинанні вдих.

• Стискання долонь. Встаньте прямо, спина рівна, ноги на ширині плечей, складіть руки перед собою долонькою до долоньки , пальці «дивляться» вгору, лікті на рівні грудей. Повторіть ланцюжок рухів на 6 рахунків 5-10 разів. На «раз» з силою стисніть долоні, на «два», повторіть крок, на «три» поверніть долоні до себе пальцями, на «чотири» складіть долоні одна на одну із зусиллям, на «п'ять» розслабте руки, на «шість» складіть руки перед собою, лікті на рівні грудей.

• Розчепіть «замок». Встаньте, спина рівна, підніміть руки на рівні плечей, зігніть їх в ліктях, міцно зчепивши пальці в замок. Намагайтеся розвести руки в сторони, не розтуляючи пальців. Робіть ривкові рухи 10-12 разів.

• Оскал. Встаньте рівно, плечі розправлені. Відтягніть куточки губ донизу так, щоб відчути напругу м'язів обличчя, шиї та грудей. При цьому потрібно з силою опустити плечі вниз, на шиї при цьому повинні виступити жили.

• Кола руками. Описуйте круги руками вперед і назад спочатку по черзі, а потім синхронно.

• Віджимання. Все, як у вправі №1, тільки без упору колін в підлогу. Встаньте в позу планки. Кисті рук трохи ширше плечей, пальці спрямовані вперед, а лікті - в сторони. Слідкуйте за тим, щоб спина не «провалювалася», голова трималася рівно, а «п'ята точка" не задиралася, ноги напружені, сідниці затягнуті - ваш корпус повинен бути як струна. Почніть з 6 віджимань в день, прагніть досягти 20 повторів за 1 підхід. При цьому намагайтеся грудьми торкнутися підлоги. На випрямленні ліктів видих. На згинанні вдих.

Правильне харчування для красивої фігури

Щоб повернути красу грудей після пологів, потрібно стежити за своїм раціоном і правильно обирати продукти. В першу чергу слід віддати перевагу стравам, багатим вітаміном Е. Кращий варіант в такому випадку - є овочеві салати, приправлені оливковою олією. Такі страви забезпечать ваш організм корисними вітамінами та мінералами. Крім того, завдяки маслу шкіра стане більш пружною та красивою, і вберегти її від розтяжок і обвисання стане набагато легше.

Важливо, щоб ви не відчували ніякої нестачі у вітамінах А, В, С. Обирайте страви, які багаті на них. Не забувайте, що вам потрібно не лише забезпечувати вітамінами свій організм, але і піклуватися про якість молока, щоб ваша дитина росла здоровою. Якщо ви сумніваєтеся, що змогли скласти раціон правильно, зверніться за порадою до фахівця.

Варто також вибрати відповідні вітамінні комплекси. Вони допоможуть вам повернути пружність грудей, не дозволяючи їй обвіснути, поліпшити стан шкіри, збільшити обсяг жирового шару, що формує бюст. При виборі відповідного варіанту рекомендується порадитися з лікарем. Справа в тому, що деякі вітаміни погано засвоюються при дефіциті корисних мінералів в організмі, тому, можливо, вам знадобляться додаткові препарати. До речі, правильний вибір вітамінних комплексів допоможе вам того ж зміцнити кістки, волосся та нігті.

Дотримуйтеся наших рекомендацій про те, як відновити груди після пологів, і вже через місяць вона стане більш пружною!

pic