Нині на Рівненщині перебуває три з половиною тисячі переселенців, 200 з яких проживає у Рівненському районі. Усі вони не забезпечені постійним житлом. Тому, аби допомогти людям, які приїхали зі Сходу, Рівненська облдержадміністрація проситиме Міністерство освіти передати частину гуртожитку Клеванського ліцею під житло для внутрішньо переміщених осіб.

Як зазначили в оьласній адміністрації, приміщення гуртожитку Клеванського професійного ліцею більше 10 років ніким не використовується. У разі передачі його від Міносвіти на баланс Клеванської селищної ради, ми зможемо його реконструювати під житло, зокрема, для переселенців та учасників АТО.

Ініціативу Рівне нської ОДА підтримали представники громадських організацій. Разом з тим, у Рівне нському районі під житло переселенцям планують передати і приміщення будівлі Великоомелянського НВК «Школа-гімназія». Як розповіли чиновники з Рівне нської РДА - наразі приміщення знаходиться на балансі відділу освіти. Згідно рішення райради його продаватимуть переселенцям під час аукціону. Кошти ж від продажу підуть на оновлення матеріально-навчальної бази навчальних закладів району.

Також можновладці повідимили, що торік 45 сімей переселенців отримали земельні ділянки під забудову у селі Макотерти. Наразі місцева влада спільно із громадськими організаціями шукає кошти на облаштування інфраструктури.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА

pic