Вже зовсім скоро на Рівненщині стартує пробне, а за ним, зовсім не за горами і основне зовнішнє незалежне оцінювання. Цьогоріч проведення ЗНО відрізняється від минулорічних. Про нововведення дізнавалася Анастасія Кучеренко.

Понад 4 тисячі жителів Рівне нщини зареєструвалися на пробне ЗНО. В свою чергу, пункти проведення пробного тестування відкриють у більшості районних центрів області. Що стосується основного оцінювання, то цьогоріч у його проведенні знову відбулися зміни.

Крім того, особлива увага приділятиметься чистоті оцінювання. Освітяни наполягають: тежитимуть ретельніше, аби діти не змогли скористатися допоміжними засобами, а тільки власними знаннями. За цим стежитимуть і незалежні спостерігачі.

Освітяни наголошують: перед реєстрацією на зовнішнє незалежне оцінювання випускникам шкіл треба ретельно ознайомитися з правилами прийому до навчальних закладів, аби чітко визначити, з яких предметів треба складати ЗНО. Аби рівненські випускники не шукали кращої долі у вишах інших міст, Перший місцевий вже готовий розповісти про навчальні заклади нашої області. Більше про них, умови вступу та навчання ви зможете дізнатися в новій програмі "День відкритих дверей". Перший випуск - вже 4 квітня.